"Mesleğimiz ve Mesleğimize Değer Katan Meslektaşlarımız"

"Ben bu mesleği hep sevdim, hem de çok sevdim!"

"Mesleğimiz ve Mesleğimize Değer Katan Meslektaşlarımız"
05 Kasım 2020 Perşembe 16:22

Erol Harbi:
Mesleğimiz ve
Mesleğimize Değer Katan Meslektaşlarımız

Değerli Meslektaşlarım,

Ben bu mesleği hep sevdim, hem de çok sevdim!

İş takvimim içinde genelde sahaya çıkıp optikleri ziyaret edecek vakit bulamıyorum. Ama inanın birçok meslektaşımı cari hesaplarından tanırım. Ödemesi düzenli mi, verdiği sözü tutar mı gibi soruların cevabını ezbere veririm. Düzenli ziyaret edip yüz yüze görüşmüyor olsam da 45 yıllık birikim ile herkes ne durumdadır bilirim ve hemen hemen her cari hesabın genel durumu hafızamda saklıdır.

Biz kontak lens ve oftalmik cam satıyoruz. Bu tip ürünler farklı numaralarda çok çeşit içerdiklerinden dolayı optik mağazalarda stoklanmaları zor ve zahmetlidir. Yani optiğe bir müşteri gelip gözlüğüne cam taktırmak istediğinde, optikteki yetkili bizi arar ve biz hızlı bir şekilde ürünü optiğe yetiştiririz. Optik bu ürün ve hizmetinin parasını peşin alır veya kredi kartı ile tahsil eder. Optiğin en uzun vadeli tahsilatı ise SGK’nın geri ödemeli ürünlerinde en fazla 2 aydır. Optiklerle ticaretimizde genelde maddi konularda biz özverili oluruz, vadeli alım imkanı sağlarız. Minumum 2 ay, maksimum 3 ay vade ile satış yaparız, bazen özel durumlarda bu süreleri aştığımız da olur. Hemen hemen tüm sektör bu şekilde çalışır.

Buraya kadar özetlediğim konu sektörümüzün normal akışı idi.

Bildiğiniz üzere 30 Ekim 2020’de güzel ilimiz İzmir’de bir deprem yaşandı. Maalesef can kaybına uğrayan ve yaralananların yanı sıra evsiz kalanlar ve maddi hasara uğrayanlar oldu.

Herkese büyük geçmiş olsun. Yaşamını kaybedenlere rahmet, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyoruz. Yaralananların bir an önce iyileşmesini, evsiz kalanlara ve maddi kayba uğrayanların koşullarının hızla önceki hale gelmesini diliyoruz.

Çok üzüntülü günler yaşadık, hala da yaşıyoruz. İzmir’de bulunan iki şubemiz ve üretim tesisimizde çok şükür hiçbir cana zarar gelmedi, ancak tüm iş arkadaşlarımız çok zor anlar yaşadılar ve oluşan hasar ve zararları da hemen gereği şekilde ele alarak hallettik. Ancak bu felaket günlerinde öyle bir şeyler oldu ki, bütün bu yıllar zarfında bizi tanımış ve gönül birliği yapmış bazı insanlar ortaya çıktı ve çok özel yollarla üzüntülerimizi paylaştılar, acılarımızı hafiflettiler.

Sosyal medya üzerinden mesaj yazanlar, doğrudan telefon ile arayıp her türlü desteğe hazır olduklarını belirtenler, motive edici sözler ile bizi destekleyenler için tekrar çok teşekkür ederim.

Ancak hepsi bir yana, hiç tanımadığım bazı müşterilerimizin muhasebe servisimizi arayarak, “sizin şimdi paraya ihtiyacınız vardır, senetlerimi erken ödemek istiyorum” diyerek vadesinden önce hesaplarını kapatmaları bizleri gerçekten duygulandırmıştır.

Evet, yazımın başında da belirttiğim gibi bu sektörü çok seviyorum. Ve sektörümüzün içinde de gerçekten çok değerli meslektaşlarım var. İyi ki varsınız, iyi ki bu mesleği vicdanlı bir şekilde icra ediyorsunuz.

H. Erol Harbi

Yönetim Kurulu Başkanı

Opak Lens A.Ş.

Akay Optik A.Ş. (Opakay)

Cihan Medikal A.Ş.

Optik Gazete


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.