MEDULA’ya kayıtlı ürünler için yıllık aidat alınacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu  MEDULA’ya kayıtlı ürünler için yıllık aidat alınmasına ilişkin  “Sosyal Güvenlik Kurumuna Ödenecek Başvuru, Aidat, İşlem Ve Sözleşme Ücretlerine İlişkin Usul Ve Esaslar”  başlıklı bir duyuru yayınladı.

MEDULA’ya kayıtlı ürünler için yıllık aidat alınacak!
06 Ocak 2017 Cuma 10:07

Sosyal Güvenlik Kurumu  MEDULA’ya kayıtlı ürünler için yıllık aidat alınmasına ilişkin  “Sosyal Güvenlik Kurumuna Ödenecek Başvuru, Aidat, İşlem Ve Sözleşme Ücretlerine İlişkin Usul Ve Esaslar”  başlıklı bir duyuru yayınlamış ve bu duyuruda SUT listelerine eşlenmiş tıbbi malzeme listelerinde yer alan ürünler için ilgili firmalardan her yıl için alınacak aidat belirtilmiştir.

Dolayısıyla firmaların sistemde kayıtlı tüm barkodları üzerinden aidatlar hesaplanacak olduğundan firmalar adına sistemde kayıtlı barkod listelerinin güncel olması gerekmekte olup bu kapsamda firmaların eşleştirmesi yapılmış ve sistemde kayıtlı olan ürünleri içerisinde; aktif olarak satışı yapılmayan ürünlerin sistemden sildirilmesi talebi için firmalara 13 Ocak 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar süre tanınmıştır. SUT koduna eşlemiş olduğunuz ancak çeşitli nedenlerle satışını yapmadığınız ürün barkodlarına yıllık aidat ödememek için Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurması gerekmektedir.

Sağlık hizmeti sunucularınca bir tıbbi malzemenin hizmet kaydının yapılabilmesi için ürünün; satın alındığı tarihte TİTUBB sisteminde kaydının tamamlanmış olması, hastaya kullanıldığı tarihte de MEDULA sisteminde tanımlı olması gerektiğinden firmaların daha önce satışını yapmış oldukları ve sağlık hizmet sunucularının stoklarında bulunan ürünlerini dikkate alarak bildirim yapması son derece önem arz etmektedir.
SUT listesine eşlemiş olduğunuz ürünlerinizi
https://medula.sgk.gov.tr/MedulaUbbSorgu/pages/ubbBarkodSorgu.jsf linkinden kontrol edebilirsiniz.

Firmalarca yapılacak olan bu talep, asıl firma yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe ile ekinde güncel imza sirküleri ve ek listede hazırlanmış excel çıktısı ile aynı zamanda excel dosyasının içinde yer aldığı CD/DVD belgeleri ile yapılması gerekmektedir.
Silinecek ürünler için hazırlanacak excel listesi formatına bu linkten  ulaşabilirsiniz.

Konu hakkındaki duyurular ve “Sosyal Güvenlik Kurumuna Ödenecek Başvuru, Aidat, İşlem Ve Sözleşme Ücretlerine İlişkin Usul Ve Esas ekte gönderilmiştir.

Ek 1:  Silinecek Ürünler Listesi Excel Formatı
Ek 2: Tıbbi Malzeme Listeleri Tıbbi Malzeme Alan Tanımlarına Eşleştirmesi Yapılmış Ve MEDULA’da Kayıtlı Bulunan Malzemelere İlişkin  Firmalarca Yapılacak Sildirme Talepleri Hakkında Duyuru
Ek 3: Tıbbi Malzeme Listeleri Tıbbi Malzeme Alan Tanımlarına Eşleştirmesi Yapılmış Ve MEDULA’da Kayıtlı Bulunan Malzemelere İlişkin Firmalarca  Yapılacak Sildirme Talepleri Hakkında Duyuru  -SÜRE UZATIMI
Ek 4: Sosyal Güvenlik Kurumuna Ödenecek Başvuru, Aidat, İşlem ve Sözleşme Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslar

Bilgilerinize sunarız.

Kaynak : seis.org.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.