Medula Sisteminde Kayıtlı Olan Malzemelere İlişkin Firmalarca Yapılacak Sildirme Talepleri Hakkında Duyuru

SGK, tıbbi malzeme alan tanımlarına eşleştirmesi yapılmış ve Medula sisteminde kayıtlı bulunan malzemelere ilişkin, firmalarca yapılacak sildirme talepleri hakkında bir duyuru yayınladı.

Medula Sisteminde Kayıtlı Olan Malzemelere İlişkin Firmalarca Yapılacak Sildirme Talepleri Hakkında Duyuru
02 Ocak 2018 Salı 09:52

Kurumumuzca 19.12.2016 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren “Sosyal Güvenlik Kurumuna Ödenecek Başvuru, Aidat, İşlem ve Sözleşme Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslar”ın “Yıllık aidata ilişkin hususlar” başlıklı 7. Maddesinde, firmalardan alınacak yıllık aidat ücreti ile bu ücretin hangi tarihte alınacağı hüküm altına alınmıştır.

Bahse konu hüküm doğrultusunda firmaların 31.01.2018 tarihi itibariyle sistemde kayıtlı olan tüm barkodları üzerinden yıllık aidat ücreti hesaplanacak olduğundan, firmaların sistemde kayıtlı barkod listelerinin güncellenmesi için, eşleştirmesi yapılmış olup sistemde kayıtlı olan ürünler içerisinden sildirmeyi talep edeceği ürünlere ilişkin; ekinde imza sirküleri fotokopisi ile EK-2’de yer alan formata uygun hazırlanan liste (hem kağıt hem de cd/dvd ortamında ve excel formatında) bulunan ve imza sirküleri fotokopisi dilekçeye eklenen, firma yetkilisince imzalanmış dilekçeyi en geç 12 Ocak 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar elden veya posta yolu ile kuruma teslim etmesi gerekmekte olup, bu tarihten sonra kurum kayıtlarına giren evraklar barkod silme işleminde dikkate alınacak ancak yıllık aidat ödemelerinde dikkate alınmayacaktır.

Diğer taraftan; firmalar ürünlerini sistemden sildirmek amacıyla liste hazırlarken; sağlık hizmeti sunucularınca bir tıbbi malzemenin hizmet kaydının yapılabilmesi için ürünün; satın alındığı tarihte TİTUBB/ÜTS sisteminde kaydının tamamlanmış olması, hastaya kullanıldığı tarihte de MEDULA sisteminde tanımlı olması gerektiğinden firmaların daha önce satışını yapmış oldukları ve sağlık hizmet sunucularının stoklarında bulunup, bulunmadığını da dikkate almaları önem arz etmektedir.

Bilgilerinize önemle duyurulur.

Kaynak:sgk.gov.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.