Meclisin Ücretsiz Tedavi Hakkından Toplam 13 Bin 500 Kişi Yararlanacak

TBMM Başkanlık Divanı, 550 vekil ile eski milletvekili ve dışarıdan atanan bakanlar ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin diş implant hakkını genişletti.

Meclisin Ücretsiz Tedavi Hakkından Toplam 13 Bin 500 Kişi Yararlanacak
12 Ocak 2018 Cuma 10:27

Halen 8 implant için ödeme yapan Meclis, bu sayısı 12'ye çıkardı. İmplant başı 500 lira olan malzeme ücreti de bin liraya yükseltildi.
 

İşitme Cihazı ve Gözlük Çerçevesi Fiyatları Da Yenilendi

İşitme cihazı ile gözlük camı ve çerçevesine ödenen fiyatlar da yeniden belirlendi. Gözlük çerçeve fiyatı 350 lira, gözlük bir çift cam fiyatı 200 lira, işitme cihazı her bir kulak için 3 bin lira, işitme cihazı tamir ücreti 250 lira olarak tespit edildi. Fiyat artışları 2019 yılından itibaren otomatik olarak güncellenecek.
 

13 Bin 500 Kişiyi Kapsıyor

Meclis'in ücretsiz tedavi hakkından toplam 13 bin 500 kişi yararlanacak. 696 sayılı kanun hükmünde kararnameyle Danıştay ile Yargıtay üyelerinin de tedavi giderleri TBMM üyeleriyle eşitlenmişti. Artık bu iki kurum üyeleri ve yakınları, 12 implant yaptırdıklarında parasını Yargıtay-Danıştay ödeyecek.

Kaynak: Sozcu.com.tr
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.