Maske Yarasına Gözlük Çözümü

Bu çözüm gözlüklü kullanıcıların maske kullanımında daha avantajlı olmasını sağlıyor.

Maske Yarasına Gözlük Çözümü
29 Mayıs 2020 Cuma 13:41

İzmir’de faaliyet gösteren DRC Optik optisyeni Serkan Çetin hem gözlük ve maskenin pratik kullanımını sağlamak hem de maske lastiklerinin kulak arkasında oluşturduğu yaralar için çözüm bulmayı düşünerek maskeyi gözlükle birleştirip kullanıcılara sunmanın bir yolunu buldu.

Ege Üniversitesi optisyenlik programı Öğretim Üyesi Elif Aktekin’in arkadaşları vasıtasıyla sosyal medyadan gördüğü bir videoyu öğrencileriyle paylaşması Optisyen Serkan Çetin’e ilham kaynağı oldu. Hemen benzerini kendisi deneyen Optisyen Serkan Çetin sadece bir gömlek düğmesi yardımıyla gözlüğe maskeyi takmayı başardı.

İlk olarak esnaf komşusuna gözlük ve maske dizaynı yapan optisyen, komşusunun çok beğenmesi üzerine benzer fikirleri geliştirmeyi düşünüyor. Optisyen Çetin "Pandemi sebebiyle maske takmak zorunlu hale gelirken maskenin kulak arkasına verdiği tahribat ve kızarıklık insanlar tarafından sorun olmaya devam ediyor. Öyle ki bazı kullanıcılarının kulak arkalarında derin yaralara sebebiyet veriyor. Maske takmayı insanlarımız seviyor ve bu kurala uyuyor. Fakat maskelerin lastikleri standart uzunlukta olmadığından kulak arkasında ciddi yaralar yapabiliyor. Sonuçta koronavirüsten korunmak için gözlük kullanmakta şart. Çünkü uzmanlar bu virüsün gözden de bulaşabileceğini söylüyorlar. Gözlüklü kullanıcıların daha avantajlı olmasını göstermek adına şimdilik gördüğümüz şeyleri deniyoruz. Amacımız böylesine kolaylıkları ticari bir amacı olmadan Türkiye genelinde tüm meslektaşlarımızın kullanıcılarına bu kolaylığı sunması ‘’ dedi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.