Malumun İlanı, Cevap Hakkı ve Bilgilendirme

Tamamen malumun ilanından ibaret olan bu metni yasalara uygun bir şekilde yayınlamış bulunmaktayız.

Malumun İlanı, Cevap Hakkı ve Bilgilendirme
20 Şubat 2020 Perşembe 17:32

Optik Gazete’de bugün yayınlamış olduğumuz, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği’ne ve 81 İlimizin Valiliği’ne gönderilen yazı ile alakalı olarak İstanbul Optisyen – Gözlükçüler Odası tarafından kendi internet sitelerinde bir tekzip metni yayınlanmıştır.

Ancak bilindiği üzere tekzip sadece mahkemeler kanalı ile uygulamaya alınabilen hukuksal bir yöntemdir. Aynı şekilde ihtarname de Türkiye Cumhuriyeti hukuk sistemine göre noterler marifeti ile keşide edilebilmektedir. Hal böyle olmasına rağmen, belirli nitelik ve hukuk nosyonundan yoksun bir güruhun kendi internet siteleri üzerinden tekzip yayınlaması da çok ilginç bir durum meydana getirmiştir. Çünkü tekzip, yöntem olarak düzeltmeyi yapacak kurum tarafından yayınlanan bir metindir.

Ayrıca bugün yayınladığımız bahse konu haberde geçen durum bir vakıa olup, tamamen Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından tasnif dışı 81 İl Valiliği’ne gönderilmek üzere sektörümüzü ilgilendiren bir hususun kamuoyu ile paylaşılmasından ibarettir. Bahse konu hususa Optik Gazete olarak tarafımızdan ne bir yorum katılmış, ne de bir süsleme yapılmıştır. Ve hatta ilgi çekmek üzere haber düzeyi yüksek bir seviyeye çıkarılacak şekilde de yayınlanmamıştır.

Tamamen malumun ilanından ibaret olan bu metni yasalara uygun bir şekilde yayınlamış bulunmaktayız.

Bu durum okuduğunu anlamaktan aciz bir grupla karşı karşıya olduğumuzu da göstermektedir. Ve maalesef ki bu kadar günlük uygulamalarda dahi usül bilmeyen, araştırmayan, uygun şekilde yapmak üzere çaba harcama saygısını göstermekten uzak olan bu kişiler, ne acıdır ki oda ve birlik yönetiminde kendilerini aday olarak öne sürmektedirler. Her bir olay bizi yeni baştan düşündürmekte ve “optik sektörümüzün kaderini belirleyecek oda ve birlik yönetiminde bizi bu kişiler mi yönetecek?” sorusunu aklımıza getirerek tekrar hayrete düşürmektedir.

Sektör kamuoyunun bilgisine saygı ile duyururuz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.