Luxottica A.Ş. ' ye Açılacak Dava!

Bildiğiniz üzere ülkemizde perakende gözlük satışı gün geçtikçe zorlaşmakta ve neredeyse imkânsız hale getirilmektedir

Luxottica A.Ş. ' ye Açılacak Dava!
19 Şubat 2015 Perşembe 12:24

Değerli Meslektaşlarım,

Bildiğiniz üzere ülkemizde perakende gözlük satışı gün geçtikçe zorlaşmakta ve neredeyse imkânsız hale getirilmektedir. Bu gidişatın nedenlerini incelediğimizde karşımıza çıkan en büyük problem ithalatçı firmaların gözlükçülere adaletsizce ürün satışı yapmaları olduğunu görmekteyiz.

Birçok gözlük ithalatçısı ellerinde bulundurdukları hızlı satışı olan markaların perakendecilere satışını yaparken, almak istemediğimiz elindeki diğer markaları almaya zorladıkları ya da yıllık yüksek tutarlarda, miktarlarda satın almak şartıyla ürünü perakendecilere sattıkları hepimiz tarafından bilinmektedir.

Örneğin, Luxottica firması, bir gözlükçüde mutlaka satışa sunulması gereken Ray-Ban markasının satışını yaparken, satmak istemediğimiz farklı markaları alma şartını koşmaktadır. Doğan Optik firması Tag-Heuer markasının satışını Logo İstanbul isimli firması üzerinden bizlere yaparken Doğan Optik bünyesinde bulunan satmak istemediğimiz markalardan da belirli adetlerde alma şartını uygulamaktadır.

Bu ve benzeri ithalatçı firmaların uygulamış olduğu satış sistemi, ellerinde bulundurdukları çok satan markayı koz olarak kullanarak bizleri almak istemediğimiz diğer markaları almaya mecbur bırakmalarıdır. Bunu kabul etmeyen gözlükçüler ise bu ürünleri mağazalarında tüketiciye sunamamakta ve rekabet etme şansını yitirmektedir.

Yasalarımıza göre ithalatçı firmaların zorlamayla bu şekilde ürün satışı yapması yasaktır.

Bizlerin ayakta kalabilmesi, tüm meslektaşlarımızın istedikleri markaları istedikleri adette alıp mağazalarında müşterilerine sunabilmesi için bu konuyla ilgili olarak yasal haklarımızı korumamız gerekmektedir. Bu nedenle artık tüm meslektaşlarımızla bir araya gelip gerekli davaları açarak yasal haklarımızı korumaya başlıyoruz. Elinde bulundurduğu 25'den fazla markasıyla en büyük haksızlığı ve dayatmayı Luxottica firmasından görmekteyiz.

Bu nedenle yasal haklarımızı korumak için Rekabet Kurumu üzerinden, Luxottica firmasına dava açmak üzere 32 meslektaşımla beraber belirlediğimiz Avukata vekâlet vererek gerekli yasal işlemleri başlatacağız. Bu işin ne kadar güçlü bir şekilde hep birlikte arkasında durursak hakkımızı başta Luxottica firmasına karşı olmak üzere daha kararlı bir şekilde koruruz.

Davayla ilgili olarak ön çalışmalara başladığımda görüştüğüm Türkiye'nin birçok şehrindeki meslektaşım kendilerinin de vekâlet vererek yanımızda olmak istemeleri bu sayının yüzlerce olabileceğini gösterdi. Tüm meslektaşlarımın sessiz kalmayarak bu oluşumda yer alacağından emin olarak bol kazançlı ve başarılı günler dilerim.


Saygılarımla,


Akın ÖZEL
Ankara Ticaret Odası
66.Gözlükcüler Meslek Komitesi Meclis Üyesi

Adres:Tunalı Hilmi Cad.108/5 Kavaklıdere / Ankara
Tel : 0532 242 91 51


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.