Lensinizi makyaj yapmadan önce takın!

Yoğun ve ağır makyaj yapmaktan kaçınınız.

Lensinizi makyaj yapmadan önce takın!
13 Ocak 2015 Salı 08:32

Makyajlı bir göze kontakt lens takma esnasında lens kenarı mutlaka kirpik, göz kapağı veya elinizde bulunan makyaj artığının lens yüzeyine temas etmesine neden olur. Makyaj parçası gözle görünmeyecek kadar küçük olup kornea ile lens arasında kalarak göz yaşınızla etkileşime girerek yanmaya, göz yaşarmasına ve kızarıklığına neden olur. Makyaj malzemesiyle kirlenen kontakt lens derhal gözden çıkarılarak temizlendiğine emin olduktan sonra takılmalıdır.


Kullandığınız lens renkli yada şeffaf olsun makyaj yaparken makyaj malzemesinin kalitesi ve makyaj yapma şekliniz önemli bir kriterdir. Lens takıldıktan sonra makyaj yapmak bütün lens kullanıcıları tarafından bilinen bir konu olduğu halde bazı durumlarda sadece bu kurala uymanız başka bir sorun çıkmayacağını garanti edemez! Kullandığınız göz kalemi makyaj malzemesinin türü, çeşidi, kullanım şekli ve makyaj malzemesinin göz çevresindeki yoğunluğu lens makyajında başınıza dert açabilir.


Göz rengini çok daha ön plana çıkartmak için göz çevrelerine yoğun bir şekilde boya uygulayan bayanlar başta çeşitli göz enfeksiyonlarına davetiye çıkardıklarının genellikle farkında değildirler. Yoğun şekilde makyaj yapan bir renkli lens kullanıcısının lenslerine bulaşan makyaj maddeleri lens yüzeyini yıpratır ve zamanla lens kullanılamaz hale gelebilir. Ruj, rimel yada fondoten kullanımına dikkat edilmezse ciddi göz sorunları veya cilt hastalıkları kaçınılmaz bir durum olarak ortaya çıkabilmektedir. Bütün makyaj malzemeleri kimyasal madde içermekte ve zamanla göz çevresindeki gözenekleri tıkayarak göz kapaklarında deformasyona neden olabilmektedir.


Yoğun bir şekilde makyaj yaparak lens kullanan kişilerle hafif derecede makyaj yapan kişiler arasında yapılan bir araştırmada ağır şekilde makyaj yapanlar daha fazla göz sorunlarına yakalanarak yıllık renkli lenslerini kullanım süresinden çok daha önce yitirmektedir. Makyaj malzemelerinde bulunan partiküller alerjiyi tetiklediği gibi gözeneklerin kapanmasına yol açmaktadır.

 

Lens yüzeyinde zaman içinde biriken lipit tortullar lens polimer ana yapısınıda bozarak kontakt lens kullanımında sıkça yaşanan batma ve yanma hissinin oluşmasına neden olmaktadır.

Bundan çok daha ilginci bayanların çantasından çıkan lens kaplarının buram buram fondoten kokması, lens kabının fondoten rengine yaklaşacak şekilde renk değiştirdiğine tanık olmamızdır.

Lens kabı içinden çıkan rimel artıklarını göz önüne aldığımızda lens ve makyaj konusundaki bilgilerin ne denli yetersiz ve eksik olduğuna kanaat getiriyoruz.


Başta göz sağlığı olmak üzere lenslerinizi zamanından önce kaybetmez istemiyorsanız aşağıda yazılanlara uymanızı şiddetle tavsiye ederiz.


Su bazlı suda temizlenen ve çıkan makyaj malzemelerini tercih ediniz.


Göz kalemini sadece göz yumuşak dokusu dışına sürerek kullanınız. Göz içleri ve kapak içlerine makyaj malzemesi bulaştırmamaya özen gösteriniz.


Yoğun ve ağır makyaj yapmaktan kaçınınız.


Gece yatmadan önce mutlaka makyaj temizliği yapınız.


Lens kabınızda makyaj artığı bulunmadığına emin olunuz.


Kirpiklerinize yoğun makyaj yapmaktan kaçının.


Kullandığınız makyaj temizleyicinin hijyen olmasına önem verin.

 

Kaynak:lensdunyasi.net


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.