Lens, Şırıngaya Girdi!

Dünyadaki körlüklerin yüzde 51'inden sorumlu olan ve yaş ilerledikçe her insanın karşılaşacağı görme sorunlarının başında gelen katarakta ilişkin yeni bir tedavi geliştirildi.

Lens, Şırıngaya Girdi!
17 Eylül 2015 Perşembe 15:24


Katarakt Ameliyatında Yeni Yöntem:

Konu hakkında bilgi veren Alcon göz içi lensleri Ar-Ge'den sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Tezel, “Femtosaniye lazer sistemi ile bıçak kullanmadan katarakt ameliyatı yapılıyor. Bu yöntemde başarı oranı çok yüksektir. Göze girişte lazer ışığı ile minik bir kesi açılıyor. Şırınga ile lens göze enjekte ediliyor. Minik bir kesi olduğu için enfeksiyon riski çok çok aza (binde 1'in altına) iniyor.” diye konuştu. Gözdeki merceğin saydamlığını kaybetmesiyle oluşan hastalığa katarakt adı veriliyor. Katarakt tedavisinde yaşanan teknolojik gelişmeler, hafta sonu Barcelona'da gerçekleşen Avrupa Katarakt ve Refraktif Cerrahisi Kongresi'nde masaya yatırıldı. Etkin ilaç tedavisi olmadığı için ameliyatın tek çözüm olduğu katarakt tedavisinde son geliştirilen cihaz ve lenslerle başarı oranı eskiye oranla çok yükseldi.

Tezel; dünyada 65 yaş ve üstü herkesin katarakt ile karşı karşıya kaldığını belirterek, körlüğün önde gelen nedeninin katarakt olduğunu vurguladı. Son dönemde en büyük araştırma-geliştirme çalışmalarının göz içi lenslerde doğru numaranın bulunması üzerine odaklandığını belirten Tezel, “İnsanların yüzde 38'inin astigmatı var. Doktorunuz gittiğinizde bazı ölçümler yapıyor ve hangi lensin takılacağına karar veriyor. Göz içine lensin hangi açıda konulacağı çok önemli, eskiden işaretlenerek açılar alınıyordu. Alcon'un geliştirdiği Görüntü Güdümlü Planlama Ünitesi ile ameliyat esnasında doğru açıyı yakalamak mümkün oluyor.” dedi.

Kaynak: zaman.com.tr

 



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.