Kronik Depresyon ve Etkileri

Depresyon, kişinin yaşama olan bağlarını yavaşlatır ve ileri derecede sıkıntı yaratır. Yaşam kalitesinde ki düşüş nedeni ile depresyon geçiren hastalar, doktor yardımı almak isterler. Fakat depresyonunda çeşitli türleri vardır. Tıpta ismi distimik bozukluk olan kronik depresyon, kolayca fark edilmeyen bir depresyon türüdür.

Kronik Depresyon ve Etkileri
19 Mart 2018 Pazartesi 15:04

Kronik depresyon, uyku sorunları, iştahsızlık, hayattan zevk almamak, karamsarlık, suçluluk duygusu ve enerjide düşüş başlıca belirtileridir. Depresyondan farkı daha yavaş ilerleyen bir hastalık olmasıdır. Aile, iş ve sosyal hayatında kişi normaldir. Bu nedenle fark edilmesi zor bir hastalıktır.

Dünya üzerinde, her yaş grubundan 350 milyon kişi depresyonun etkisi altındadır.
 
Kronik Depresyonu Nasıl Anlarız?
 
Kronik depresyonu olan hastaları nasıl anlarız dersek, sürekli olarak mutsuz olan, yorgunluk çeken ve uyku düzeni olmayan hastalardır. Yediklerinden ve hayatlarından zevk almazlar. Bu kişilerde etkilenen tek şey, aşk hayatıdır. Tedavi edilmezse, her şeye kırılan, küse ve kavgacı bir ruh hali egemen olur. Arkadaşlarından uzaklaşır ve yalnızlığı seçer. Çevresinde ki insanların ona zarar vereceğini düşünür, hiçbir işinin yolunda gitmediği inancına sahip olur. Bu karamsarlık yavaş yavaş yayılarak, yaşamına yön vermeye başlar. 
 
Genelde İş Hayatlarında Başarılı Olurlar
 
İşin ilginç yanı, kronik depresyon hastaları iş hayatlarında başarılı olurlar. Bunun nedeni, tedbirli olmalarıdır. Fakat yeni işe başlama, risk alma ve kapasitelerini kullanma becerileri yoktur. Baş, boyun, sırt ağrıları, mide hastalıkları, sık grip olma, enfeksiyonlara açık olma bu hastalığı yarattığı etkilerdir.
 
Hastalığa Neler Neden Olur?
 
Kronik depresyon nedenleri, genetik, çevre koşulları, aile yapısı, travmatik olaylar, bedensel gelişen hastalıklar, emeklilik, işten atılma, boşanma gibi nedenler ile başlayabilir. Bazı kronik depresyon hastaları, kişilik bozukluğu nedeni ile bu hastalığı yaşar. Depresyonun süresi uzarsa ve tedaviye başlanmazsa, zaman içinde hastanın alkol veya uyuşturucu bağımlılığı ya da intihar riski yükselir.
 
Kronik depresyonda, ilaç tedavisi ve psikoterapi uygulanır. İlaç tedavisi, bazı durumlarda tek başına faydalı olamamaktadır. Bu nedenle bu belirtileri taşıyorsanız, mutlaka bir hekime danışılmalıdır. Her hastanın alt yapısına bağlı olarak tedavi süreci programlanır.
 
Kaynak: Mailce.com
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.