KPSS Şartı Yok !

KPSS’siz en az lise mezunu memur olma başvuru tarihi ve şartları ne?

KPSS Şartı Yok !
10 Ağustos 2016 Çarşamba 13:34

Memur alımlarında yaşanan son dakika gelişmelerini yazımızdan takip edebilirsiniz. Peki sınavsız memur alımını hangi kurumlar yapıyor. KPSS şartı aramadan memur olmak mümkün mü? Sizde haberimizden kamu personel alımları hakkında son gelişmeleri takip edebilirsiniz. KPSS 2016 şartı aramadan personel alımı yapılacak mı? Hangi kuruma kaç memur alımı yapılacak? Anayasa'nın 657 Sayılı Devlet Memuru Kanununun 59. Maddesinde yer alan bölüme göre, istisnai kadrolara KPSS şartı aranmadan memur alımı yapılabileceği belirtilmektedir. İşte 15 Temmuz darbe girişimi sonrası lise mezunu memur alımları hakkında merak ettikleriniz.

KAMUYA 17 BİN MEMUR

Kamu Kurumu ve kuruluşu bünyelerindeki memur personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı pozisyonlarda ve niteliklerde toplamda 17 bin 70 kişilik büyük bir kadro ile alım yapılacağı açıklandı.

EN AZ LİSE MEZUNU ŞARTI

Bu kurumlara yapılacak olan alımlarla ilgili olarak en az lise mezunu şartı aranmaktadır. Bazı Kurumlar alımlarında KPSS şartı arıyorken bazı kurumlar ise KPSS şartı aramıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TÜBİTAK, Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü ( sözleşmeli personel alım ilanında ) KPSS şartı aramamaktadır. Alım yapacak diğer kurumlar ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu olarak sıralanmaktadır. Bu kurumların ilanlarının başvuru süresi bir çoğunun başlamıştır.

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILIYOR?

Öncelikle olarak yazımızın sonunda verdiğimiz kurumlardan alımlar yapılmakla birlikte bu kurumların internet sitelerinde Duyurular kısmında alımlarla ilgili açıklamalar yer verilecektir. Gerek başvuru şartları gerekse aranacak nitelikler ve alım sayısı ile ilgili açıklamalar buralardan duyurulacaktır. Sizde verdiğimiz kurumların internet adreslerini takip ederek konu hakkında detaylara ulaşabilirsiniz.

MKE LİSE MEZUNU ALIMI YAPACAK

Makina ve Kimya Endüstrisi Ağır Silah Fabrikası Müdürlüğüne belirsiz süreli olarak çalışacak 35 sürekli işçiyi Lise mezunu veya dengi okul mezunu şartı ile alacaktır. Alım yapılacak kadrolar; Makine Bakım Onarım Alanına 10 kişi, Hidrolik-Pnömatik Alanına 5 kişi, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçılık 7 kişi, Kaynakçılık 1 kişi, Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü 5 kişi, Endüstriyel Bakım Onarım 5 kişi, Endüstriyel Kontrol 1 kişi, Betonarme Yapı Sistemleri 1 kişi olmak üzere 35 kişi alınacaktır.

Makina ve Kimya Endüstrisi Ankara, Kırıkkale ve Çankırı'da bulunana fabrikalarına ise aynı şekilde lise mezunu ve dengi okul mezunu olmak şartı ile toplamda 95 kişilik kadrosu ile işçi alacaktır. Ankara'da ki, MKE Gazi Fişek Fabrikasına, MKS Kapsül Fabrikasına, MKE Makina ve Maske Fabrikasına ve MKE Barutsal Roket ve Patlama Fabrikasına, Kaynakçı, Makina, Sıhhi Tesisat, Torna Tesviye, Elektrik ve Kimya alanlarında 35 kişi alacak.

Kırıkkalede bulunana, MKE Destek Tesisat İşletmelerine, MKE Silah fabrikasına, MKE Mühimmat Fabrikasına, MKE Pirinç Fabrikasına, MKE Barut Fabrikasına ve MKE Ağır Silah ve Çelik Fabrikasına, Kimya, Makina Elektrik, Torno Tesviye, CNC, İnşaat, Frezeci ve İş Makinaları Operatörlüğü pozisyonlarına toplamda 51 İşçi Personel alacak.
Çankırı'da MKE Çankırı Silah Fabrikasına Torna Tesviye pozisyonunda 9 kişi alacak.

GÜNÜMÜZDE KPSS ŞARTI OLMADAN MEMUR ALIMI YAPAN KURUMLAR

657 Sayılı Devlet Memuru Kanununun 59. Maddesinde yer alan istisnai kadrolara Kpss Şartı aranmadan Memur Alımı yapılabilecek. Memur olarak göreve başlamak isteyen kişilerden yalnızca belirli şartların taşınması istenmektedir. Aşağıda verdiğimiz listeden alım yapacak olan kurumların açıklamalarını takip edebilirsiniz...

– Cumhurbaşkanlığı Memurlukları,

– TBMM Memurlukları,

– Bakan Yardımcılıkları,

– Başbakan Başmüşavirleri,

– Savunma Sanayii Müsteşarlığına ait Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, I.Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı ve Müşavir Avukat kadroları,

– TOKİ,

– Özelleştirme İdaresi Başkanlığı,

– Başbakanlık ve Bakanlık Müşavirliği kadroları ile Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadroları,

– Gelir İdaresi Başkanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadrosu,

– TUİK, – AB Bakanlığı Memurlukları,

– Bakanlar Kurulu Sekreterliği,

– Milli Savunma Bakanlığı,

– Diyanet,

– MİT,

– Milli Savunma Bakanlığı,

– Anayasa Mahkemesi.

– Özel Kalem Müdürlükleri,

– Vali Kadroları,

Ceza ve Tevkifevleri yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinin memur personel ihtiyacını karşılamak üzere 121 kişilik kadro ile Destek Personeli ( Şoför ) alımı yapacak. adaylar en az lise mezunu olmak zorunda ve KPSS 70 puan almaları gerekmektedir. Lisans mezunları için KPSS 2016, Önlisans mezunları ve Ortaöğretim Mezunları için ise KPSS 2014 puan türleri geçerli olacaktır.

İNFAZ MEMURU ALIMI (LİSE MEZUNU)

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki çalışan memur personel ihtiyacını karşılamak amaçlı toplamda 3 bin 258 kişilik kadro ile İnfaz ve Koruma memuru alacak.

GEREKLİ ŞARTLAR NELER?

- En az lise mezunu olan adaylar,
- Lisans Mezunları için KPSS 2016, Önlisans ve Ortaöğretim Mezunları için ise 2014 KPSS en z 70 puan aranmaktadır,
- Kamu haklarından mahrum bulunmayan ve herhangi bir suçu olmayan adaylar,
- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan adaylar,
- Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
- 18 Yaşını doldurmuş olan adaylar,
- Yapılacak Güvenlik Soruşturmasından olumlu sonuçlar alacak olan adaylar,
- Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 27 Eylül 2016 itibariyle 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezi sınavın (KPSS- 2016 ve 2014) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 30 yaşını bitirmemiş olmak,(Lisans mezunları 01 Ocak 1986, Önlisans ve Ortaöğretim mezunları 01 Ocak 1984 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
- Erkeklerde 170 cm., kadınlarda 160 cm.'den kısa boylu olmamak,
- Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13'ten fazla, 17'den az olmamak,

CEZA VE TEVKİFEVLERİ DESTEK PERSONELİ ALIMI (LİSE MEZUNU)

Ceza ve Tevkifevleri yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinin memur personel ihtiyacını karşılamak üzere 121 kişilik kadro ile Destek Personeli ( Şoför ) alımı yapacak. adaylar en az lise mezunu olmak zorunda ve KPSS 70 puan almaları gerekmektedir.
Destek Personeli ( Şoför ) Adaylarından Hangi Şartlar Aranacak ?

- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olan adaylar,

- Kamu haklarından mahrum bulunmayan adaylar,

- Yapılacak Güvenlik Soruşturmasından olmulu sonuç verecek olan adaylar,

- Herhangi bir ceza hükümlülüğü olmayan adaylar,

- Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

- 18 yaşını doldurmuş olan adaylar,

- Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

- Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olan adaylar,

- 35 Yaşını bitirmemiş olan adaylar,

- En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

- E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

Memur alımlarında yaşanan son dakika gelişmelerini yazımızdan takip edebilirsiniz. Peki sınavsız memur alımını hangi kurumlar yapıyor. KPSS şartı aramdan memur olmak mümkün mü? Sizde haberimizden kamu personel alımları hakkında son gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Kaynak : yenisafak.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.