Konya Optisyen Gözlükçüler Odası'na Teşekkür Ediyoruz

Konya Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Fatih İşçimen ve tüm Oda Yöneticilerine, Konya İl Sağlık Müdürlüğü nezdinde yaptıkları girişim için sektörümüz adına teşekkür ediyoruz.

Konya Optisyen Gözlükçüler Odası'na Teşekkür Ediyoruz
06 Haziran 2022 Pazartesi 18:12

Yönetmeliğe aykırı olmasına rağmen, bazı yabancı optik cam tedarik firmaları maalesef hâlâ reçetede marka yönlendirmesi yapmaya devam ediyor. Bu konuda hemen her bölgede sürekli sorun yaşanırken Konya Optisyenler Gözlükçüler Odası tarafından yazılan resmi uyarı yazısı sektörümüzdeki bu önemli soruna dikkat çekerek farkındalık yarattı.

Konya Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Fatih İşçimen ve tüm Oda Yöneticilerine, Konya İl Sağlık Müdürlüğü nezdinde yaptıkları girişim için sektörümüz adına teşekkür ediyoruz.

Bazı yabancı tedarik firmalarının ülkemizin yasalarını, yönetmeliklerini yok sayarak başkalarını mağdur etme konusunda hiç çekince göstermeden üstelik bazı göz doktorlarını ve gözlükçüleri de bu amaçlarına alet ederek haksız kazanç temin etmek amacı ile oftalmik cam reçetelerine marka yazmalarının önüne geçmek adına örnek bir uygulama Konya Optisyenler – Gözlükçüler Odasının girişimi ile gerçekleşti.

Konya Optisyenler – Gözlükçüler Odasının girişimi ile Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tüm Tıp Merkezleri, Üniversite hastaneleri, özel hastaneler, ve kamu hastanelerine gönderilen yazı ile bazı göz hastalıkları uzmanları tarafından hastalara düzenlenen reçetelerde, optik ürünlerin marka ve model isimlerinin yazıldığı, ayrıca kişileri ve toplumu yanıltıcı, yanlış yönlendirici, benzer nitelikteki müesseseler arasında haksız rekabete yol açıcı bilgiler eklendiği tespit edildiği belirtilerek, tüm göz hekimlerinin Tıbbi Deontoloji Nizamnamesinin 8. Maddesi ve 9. Maddesi hükümlerine uygun olarak reçete vermeleri gerektiği özellikle vurgulandı.

Sektörümüzde haksız rekabete yol açan reçete ile markaya yönlendirme konusunda Konya Optisyenler-Gözlükçüler Odasının bu örnek girişimini destekliyor ve aynı duyarlılığı diğer odalarımızdan da bekliyoruz.

Bu konuda girişimi olan odalarımız bize bilgi verirlerse Optik Gazete haber portalımızda ve tüm sosyal medya hesaplarımızda sektörümüzü bilgilendirmek ve destek olmak adına memnuniyetle yayınlayacağımızı bildiririz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.