Kontrolsüz Göz Damlası Kullanmak Katarakt Yapabilir!

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mete Açıkgöz, hekim bilgisi dışında kontrolsüz ve uzun süre damla kullanımları konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Kontrolsüz Göz Damlası Kullanmak Katarakt Yapabilir!
19 Temmuz 2018 Perşembe 15:12

Küçüklüğünden beri göz alerjisi nedeniyle kontrolsüz göz damlası kullanan 21 yaşındaki Yeşim Birşey’in her iki gözünde de yapılan tetkiklerde katarakt olduğu tespit edildi.

Kontrolsüz Göz Damlası Kullanımına Dikkat!
 
Sıtmapınarı Gözde Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mete Açıkgöz, steroidli damlaların uzun süre kontrolsüz kullanımına bağlı gelişen katarakt hastalığına lazerle kapalı sistem fako tekniği ile akıllı implant kullanılarak başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Dikişsiz ve iğnesiz yapılan ameliyattan hemen sonra aynı gün taburcu edilen hasta, ertesi gün günlük yaşamına, görme fonksiyonu tam olarak başladı.

Operasyonla ilgili bilgi veren Açıkgöz, “Katarakt operasyonları ne kadar önemliyse göz içine yerleştirilecek implant da o kadar önemli. Hidrofobik, asferik özellikte olmalı ve FDA kurumundan onay almış bir implant olmalı. Vücudun nuru olan göz ameliyatlarında ve ömürde bir kere yapılacak bir operasyonda dikkat edilmesi gereken noktalar; operasyonu yapacak hekimin tecrübesi ve göz içine yerleştirilecek implant özelliği ile ameliyat cihazları donanımı. Bu konularda hastalarımızın azami surette dikkat etmelerini öneririm" dedi ve ayrıca, hekim bilgisi dışında kontrolsüz ve uzun süre damla kullanmamaları konusunda vatandaşları uyardı.

Kaynak: Sonsöz
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.