Kontak Lens Pazarı Büyüklüğü 2027 Yılında 11.55 Milyar Dolara Ulaşacak

Covid-19 salgını sırasında kontak lens satışları düştü

Kontak Lens Pazarı Büyüklüğü 2027 Yılında 11.55 Milyar Dolara Ulaşacak
01 Eylül 2020 Salı 12:05

Kontak Lens Pazarı 2027'ye Kadar 11,55 Milyar Dolara Ulaşacak

Fortune Business Insights ™, Ürün Ar-Ge'sindeki Artan Yatırımların Pazar Büyümesi Lehinde Ortaya Çıkacağını söylüyor.

Pune, 31 Ağustos 2020 (GLOBE NEWSWIRE

Küresel kontakt lens pazarı büyüklüğünün 2027 yılı sonunda 11,55 milyar ABD dolarına ulaşacağı tahmin ediliyor.

Dünya genelinde ürüne olan talebin artmasının bir sonucu olarak, kontak lenslere yapılan yatırımlar artıyor. Bu sektörde birkaç büyük ölçekli üreticinin varlığı, pazarın büyümesi üzerinde büyük bir etkiye sahip olacaktır. Fortune Business Insights tarafından yayınlanan "Kontakt Lensler Pazar Boyutu, Paylaşım ve COVID-19 Etki Analizi, kullanım şekline göre (yeniden Kullanılabilir ve tek Kullanımlık), tasarıma göre (torik, çok odaklı ve küresel), dağıtım kanalına göre ( perakende mağazaları ve oftalmologlar). Kontak lens pazarı 2019'da 8,69 milyar ABD doları değerindeydi ve 2020-2027 tahmin döneminde % 8,7'lik bir yıllık büyüme oranı sergileyecek.

Covid-19 Salgını Sırasında kontak lens satışlarındaki Düşüş

Son koronavirüs salgını tüm dünyada panik duygusu yarattı. Hastalığın yayılmasını engellemek için gösterilen çabalar, dünya çapında birçok işletmeyi olumsuz etkiledi. Pandemi sırasında kontakt lens satışlarındaki düşüş, hastalığın yayılmasını sınırlamak için alınan katı önlemlerin bir sonucu olarak ortaya çıktı.

Kontak lensler, artan sayıda göz rahatsızlığı nedeniyle dünya çapında yaygın olarak kullanılmaktadır. Dünya çapında büyük ölçekli şirketlerin araştırma ve geliştirme çabaları, ve bu alanda yapılan büyük yatırımlar önümüzdeki yıllarda genel kontak lens pazarının büyümesi üzerinde büyük bir etkiye sahip olacak. Tek kullanımlık kontak lenslere olan artan talep, pazarın büyümesi için iyi işaretler sağlayacaktır.

Kontak lens kullanıcılarına yönelik değişen yaşam tarzı alışkanlıkları ve tercihler, küresel pazarda faaliyet gösteren şirketler için çeşitli büyüme fırsatları yaratacaktır. Ek olarak, birkaç büyük ölçekli şirketin varlığı, önümüzdeki yıllarda pazarın büyümesi için iyi işaretler sağlayacaktır.

Koronavirüs, çeşitli sektörlerde çalışan işletmeleri büyük ölçüde rahatsız etti. Taşımacılık üzerindeki kısıtlamalar ürün arzını sınırlandırdı. Dahası, birçok ülkenin hükümeti bu bulaşıcı hastalığın yayılmasını önlemek için tecrit başlattı. Bu tür planlar üretim ve tedarik zincirinde aksamalara neden oldu. Ancak zaman ve kararlılıkla yapılan mücadeleler ile normalliğe geri dönebileceğiz. İyi revize edilmiş raporlar, şirketlerin her pazarın mevcut senaryosu hakkında derinlemesine bilgi almalarına yardımcı olacak, böylece gerekli stratejileri buna göre uyarlayabilecekler.

Ürün Lansmanlarının Sayısının Artırılması, Pazar Büyümesi Üzerinde Büyük Etkiye Sahip Olacak

Rapor, son yıllarda genel pazarın büyümesine katkıda bulunan birkaç faktörü kapsıyor. Tüm faktörler arasında, artan ürün yenilikleri sayısı, pazarın büyümesi üzerinde en büyük etkiyi yapmıştır. Varyasyonlar, renkler ve boyut açısından kontak lenslerin sahip olduğu muazzam potansiyeli hesaba katan şirketler, daha geniş bir tüketici tabanına ulaşmak amacıyla yenilikçi ürünler sunmak istiyorlar.

Haziran 2019'da Bausch & Lomb Incorporated, Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni bir ürünün lansmanını duyurdu. Şirket, silikon hidrojel lens olarak kategorize edilen bir ürün olan 'Bausch + Lomb Ultra Multifocal' ürününü tanıttı. Şirket, bu ürünü astigmat ve presbiyopi hastalarının görme ihtiyaçlarını karşılamak için tasarladı. Bu tür ürün lansmanlarının sayısının artması, önümüzdeki yıllarda genel pazarın büyümesi üzerinde büyük bir etkiye sahip olacaktır.

Artan Presbiyopi Hastalarının Sayısı Sonucunda Pazardaki Büyüme Pozitif Yönde Etkilenecek

Rapor, Kuzey Amerika, Latin Amerika, Avrupa, Asya Pasifik ve Orta Doğu ve Afrika dahil olmak üzere beş ana bölgede devam eden pazar eğilimlerini analiz ediyor. Tüm bölgeler arasında Kuzey Amerika pazarının önümüzdeki yıllarda baskın hale gelmesi bekleniyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde artan presbiyopi insidansı, göz bozukluklarına daha yatkın olan artan geriatrik popülasyonla birleştiğinde, bu bölgede daha geniş bir ürün benimsenmesine yol açacaktır.

Bu sektörde birkaç büyük ölçekli şirketin varlığı, özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde artan ürün benimsemesinin ve ardından ürün için artan talebin bir sonucu olarak ortaya çıkıyor. 2019 yılı itibarıyla Kuzey Amerika pazarı 10,83 milyar ABD doları değerindeydi ve bu değerin önümüzdeki yıllarda önemli bir hızla artması bekleniyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.