Kontak Lens Nasıl Hayat Kurtarır Neydi Olacağı Bize Gösteriyor

Kıbrıs şivesiyle çekilen skeçleri sadece Kıbrıs’ta değil, Türkiye’de de çok sevilen “Neydi Olacağı” son zamanların en sevilen YouTube kanallarından biri olarak izlenme rekorları kırıyor.

Kontak Lens Nasıl Hayat Kurtarır Neydi Olacağı Bize Gösteriyor
13 Ekim 2020 Salı 17:12

KONTAK LENS HAYAT KURTARIR

Neydi Olacağı”ndan Müthiş Eğlenceli Bir Skeç

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ünlü YouTube kanalı “Neydi Olacağı” bugün kontak lenslere ilişkin çok eğlenceli bir video yayınladı.

Kıbrıs şivesiyle çekilen skeçleri sadece Kıbrıs’ta değil, Türkiye’de de çok sevilen “Neydi Olacağı” son zamanların en sevilen YouTube kanallarından biri olarak izlenme rekorları kırıyor.

Özellikle Kıbrıs aile yaşamının sıcaklığını yansıtan, yerli aksanla konuşan Kıbrıs’lı oyuncular sonu sürprizli skeçleriyle tüm izleyicilerine eğlenceli dakikalar yaşatıyorlar. “Neydi Olacağı” ekibinin bu seferki konusu ise renkli kontak lensler. Skeçin başrolünü üstlenen kadın oyuncu Tuncay Beşok da Türkiye televizyon izleyicilerinin çok yakından tanıdığı bir sima. Zuhal Topal’la Sofrada programının sempatik yüzlerinden biri olan Tuncay Beşok, renkli kontak lenslerin tanıtıldığı bu skeçte 3 yıllık evli bir kadını canlandırıyor.

Opak Lentis şirketinin KKTC’de dağıtımını yaptığı Elegance Freshcolors renkli lenslerinin yer aldığı skeç, KKTC Sağlık Bakanlığı kanunlarına göre hazırlanmış olup, Kuzey Kıbrıs Türk halkına renkli kontak lenslerin tanıtımını hedefliyor.

Türkiye’de geçerli olan 5193 sayılı “Optisyenlik Hakkında Kanun” hükmünde kontak lenslerin satışı göz hekimi reçetesiyle başvurulmak kaydıyla yalnızca optisyenlik müesseseseleri  tarafından yapılır. Bu regülasyon kapsamında kontak lens kullanmak isteyen kişiler göz hekiminde muayene olduktan sonra aldıkları reçete ile birlikte kontak lenslerini optisyenlik müesseselerinden satın alırlar.

Türkiye’den farklı olarak, KKTC yasalarına göre Kuzey Kıbrıs’ta kontak lensler göz hekimleri tarafından da satılabilmektedir.

Türkiye’nin en geniş optik ürün dağıtım ağına sahip Opak Lens A.Ş.’nin, 2015 yılından bu yana KKTC’de kurulu bulunan kardeş şirketi Opak Lentis Ltd, “Neydi Olacağı” ekibinin hazırladığı skecin Türkiye’den de yoğun bir şekilde izleneceğini göz önünde bulundurarak içeriğin oluşturulması sırasında hassas bir çalışma yürüttü.

Türkiye ve KKTC’de farklı satış kanalları olduğu için kontak lens satış anı özellikle filme alınmayan skeçte, her iki ülkenin izleyicileri için de çok önemli olan sağlık unsurlarına yer veriliyor. Doktor reçetesinin öneminin altı çizilirken, kontak lenslerin internetten satılmasının sakıncalı olduğu da bu şirin aile hikayesi içinde etkili bir şekilde vurgulanıyor.

KKTC halkının yanı sıra Türkiye’deki izleyicileri ve tüm dünyaya yayılmış Türkçe bilen takipçileri tarafından çok sevilen “Neydi Olacağı” kanalının her skeci merakla bekleniyor. Yerel Kıbrıs ağzıyla konuşan oyuncularıyla, sıcak aile bağlarına yaptığı vurgularla, günlük yaşamın yalınlığı içinde yer alan kişilerin kendi renkli dünyalarını yansıtan bu neşeli, eğlenceli kanalın yarattığı skeç şüphesiz ki kontak lensin tanınmasına ve sevilmesine çok fayda sağlayacaktır.

Biz de Optik Gazete olarak, bu eğlenceli tanıtım skecini hazırlayan “Neydi Olacağı” Kanalını ve Türkiye’li izleyicileri de dikkate alarak içeriği hassas bir şekilde inceleyen KKTC Opak Lentis Ltd. Şti ekibini kutlarız. Pandeminin zorluklarıyla boğuştuğumuz bu günlerimize güzel bir sıcaklık getirdiler, bize mutlu, umutlu içten bir gülüş olanağı sağladılar. Tüm optik sektörü mensuplarının keyifle seyredeceklerine, kendi sosyal medya kanallarından paylaşarak yayılımını sağlayacaklarına eminiz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.