Kontak Lens Konusunda Alışveriş Sitelerini Yazılı Olarak Uyarıyoruz

"Diğer tedarikçi firmalara da örnek olmasını diliyoruz"

Kontak Lens Konusunda Alışveriş Sitelerini Yazılı Olarak Uyarıyoruz
28 Ocak 2021 Perşembe 11:22

Değerli Meslektaşlarım,

Opak Lens ve Cihan Medikal olarak internet üzerinden optik ürünlerin online satışına karşı verdiğimiz mücadele ve kararlı duruşumuzu tüm sektörümüz bilmektedir. Özellikle de kendi markalarımıza ait ürünlerin (ELEGANCE ve SOLOTICA) satışına asla izin vermiyoruz ve bu konudaki tavrımızdan kesinlikle taviz vermedik. İznimiz olmadan bu yasağı delerek ürünlerimizi bu tür alışveriş sitelerinde satışa sunan firmaları tespit ettiğimizde derhal uyarıyor ve bu ürünlerin satıştan kaldırılmasını sağlıyoruz.

Bugüne kadar birçok firmayı bizzat arayarak bu satışlara engel olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Ancak takdir edersiniz ki tek tek bu satışları anında tespit edip yakalamak gerçekten zor olabiliyor. Kimi zaman da optik mağazalardan bu tür şikayetler gelebiliyor. Bizim internetten online satışlara karşı duruşumuzu bildikleri için arayarak bize bilgi veriyor ve HAKSIZ REKABETE uğradıklarını dile getiriyorlar.

Haberimiz olduğu anda eğer firma müşterimiz ise sözlü uyarıda bulunuyoruz. Doğrudan alışverişimiz olmayan Online  Alışveriş Sitelerini İse Yazılı Olarak Uyarıyoruz.

Bugüne kadar birçok yazışma yaptık ve patenti ve marka hakları bize ait olan ürünlerimizin online satışını durdurduk. Bu sitelere ürün verdiğini tespit ettiğimiz optikleri bizim ürünlerimizi online satışa sunmak üzere bu sitelere yüklenmesine izin vermemeleri konusunda uyardık. Ürünlerimizin patent belgelerini ilgili sitelere göndererek bundan sonra web sayfalarında bize ait olan ürünlerimizin satışa sunulması halinde gerekli yasal işlemlerin yapılacağını kendilerine bildirdik.

Bu konuda isim sahibi, büyük montanlı internet platformlarından bazılarına noter kanalı ile yolladığımız en son ihtarnameyi aşağıda görebilirsiniz. Bu belgeyi incelediğinizde konuya verdiğimiz önem ve gösterdiğimiz hassasiyeti çok net görebilirsiniz.

5193 sayılı “Optisyenlik Hakkında Kanun”a göre kontak lenslerin internetten online satışı yasaktır. Biz de yasalara saygılı bir üretici firma olarak, bize ait olan ürünlerimizin HAKSIZ REKABET yaratmaması için internetten online satışına izin vermiyoruz.

Bu yöntemin optik ürünlerin internetten online satışını engellemek adına diğer tedarikçi firmalara da örnek olmasını diliyor ve gerekli adımların atılmasını bekliyoruz.

Saygılarımla,

H. Erol Harbi

Yönetim Kurulu Üyesi

Opak Lens

Cihan Medikal

Akay Optik

Optik Gazete

Noter kanalı ile gönderdiğimiz ihtarnameyi görmek için lütfen görsele tıklayınız


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.