Kontak Lens İle Gözlük Numarası Farklıdır

Gözlükten lense geçen pek çok kişi iki çözüm yönteminde de; numaraların aynı olduğunu düşünür.

Kontak Lens İle Gözlük Numarası Farklıdır
15 Kasım 2017 Çarşamba 10:34

Gözlük Numarası ile Lens Numarası Arasındaki Fark

Gelişen teknoloji ile birlikte sağlık alanındaki çözümlerde git gide farklılık göstermeye başlıyor. Görme bozukluklarında en çok kullanılan çözüm yöntemi gözlük olsa da, son zamanlarda lens kullanımı da halk arasında yaygınlaşmış durumdadır. Genellikle gözlüğün kişiyi estetik açıdan tatmin etmemesinden dolayı kişilerde lens kullanımı görülmektedir. Ancak gözlükten lense geçiş yapacak kişilerin aklındaki soru genellikle şu olmaktadır; “gözlük numarası ile lens numarası arasında fark var mıdır?“.

Gözlük ile lens numarası arasındaki farkı açıklamadan önce lensin tanımını yapmakta yarar vardır. Görme bozukluklarını düzeltmek veya göz rengini değiştirmek amaçlı kornea üzerine yerleştirilen yapılara, lens adı verilir. Son yıllarda ülkemizde kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır.

Gözlükten lense geçen pek çok kişi iki çözüm yönteminde de; numaraların aynı olduğunu düşünür. Oysaki gözlük numarası ile lens numarası arasında fark vardır. Lens numarası çoğu zaman gözlük numarasına oranla daha düşüktür. Gözlük ile aynı numarada alınan lensler, gözdeki görme bozukluklarını daha ciddi seviyelere taşıyarak kalıcı sorunlara yol açabilir, dikkat edilmeli ve kesinlikle uzman bir göz doktoruna muayene olmadan kendi başına lens almaya kalkışılmamalıdır.

Kaynak: sagliklahayat.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
berkant öz - 2 yıl önce
bukadar saaçma yazı boşu zaman gözlük numarandan -0.25 yada -0.50 alırsın