Konfederasyon kolları sıvadı.

Konfederasyondan göz sağlığı adına çok önemli çalışma...

Konfederasyon kolları sıvadı.
27 Mart 2014 Perşembe 11:53

 

Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu göz sağlığını tehdit eden ve denetimsiz bir şekilde işporta tezgahlarında satılan sahte güneş gözlükleri ve numaralı gözlükler konusunda halkımızı bilinçlendirmek amacı ile kamu spotu çekimi çalışmalarına başladı. Konfederasyondan konu hakkında yapılan açıklama şu şekilde:

 

Değerli Meslektaşlarım,

 

Son yıllarda işportada ve giyim mağazalarında güneş gözlüklerin satışı artmıştır. Bu durum meslektaşlarımızı sıkıntıya sokmuş ve sokmaktadır.Gelişen dünya ya ve yeniliklere açık olmayan, ayak uydurmayan sivil toplum kurum veya kuruluşlar emek verdikleri mesleğin ve sektörün yok olmasına zemin hazırlamış olurlar.

 

Bu nedenle konfederasyon; mesleği ve meslektaşını koruyarak üstlenmiş olduğu görevi kendilerine giydirilen gömleğe göre harekete geçerek toplumu, halkımızı sağlıklı ürün temini hakkında bilinçlendirmek için kollarını sıvamış bulunmaktadır.

 

Kamu spotu; halkın yararını, toplumun huzur ve refahını gözeten reklamlar bütünüdür. Kamu spotu reklamları devlet ve özel kanallar vasıtasıyla halka aktarılmaktadır. Kamu spotu reklamları ile halkımızı uyarmak ve bilinçlendirmektir. Bu nedenle bizlerde toplum sağlığını korumak ve toplumu doğru yönde bilgilendirmek için uzun ve yorucu çabalardan sonra, T.C.Sağlık Bakanlığı'nın ilgili biriminden gerekli izinleri alarak 1 incisi Nisan ayında 2 incisi Eylül ayında olmak üzere kamu spotu reklam filmlerine onay aldık.Nisan ayı kamu spotu reklamları güneş sezonu olması dolayısıyla, toplumu güneş gözlüklerinin optisyenlik müesseslerinden alınması ile ilgili reklam filminin çekimini yaptık. T.C.Sağlık Bakanlığı'nın vermiş olduğu süre, 1 ay boyunca tüm ulusal kanallarda prime time'de 40 saniye süre ile yayınlanacaktır.

 

 

2 inci kamu spotu reklam filmi Eylül ayında numaralı gözlükler ile ilgili çekim yapılacak, bu yönde senaryo çalışmaları devam etmektedir.Bunları yaparken konfederasyonumuzçizgilerinden taviz vermemiştir.Amacı,ülkemize sokulan kalitesiz gözlüklerin, piyasada, işportacılarda ve giyim mağazalarında satılan gözlüklerin, gözlerde oluşturabilecek zararları anlatarak engel olmaktır. Sağlıklı, kaliteli ürünlerin nasıl ve nereden alınmasının çok önemli olduğu hususunda insanların bilinçaltına yerleştirilerek bilinçli bir toplum olmasına katkı sağlamaktır.

 

Söz konulu çalışmaları hakkında sizlere daha detaylı bilgivermek için Nisan ayının ilk haftası sektöre sesleniş adı altında İstanbul da büyük bir toplantı organize edilecektir.Toplantının günü sizlere internet sitelerimizden ve sektördeki tüm basın organları tarafından duyurusu yapılacaktır. Tüm meslektaşlarımızın toplantıya iştirak etmesini rica eder, işlerinizde başarılar dilerim.

 

Gözlükçüler ve Optisyeneler Konfederasyonu
Genel Başkanı
Turgut VARDİ

 

Kaynak: www.gozder.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.