Kitap Okurken Gözlerinizin Yorulmaması İçin 4 İpucu

Ruhumuzu dinlendiren kitap okuma etkinliği, gözlerinizi yormasın. Kitap okurken gözlerinizin yorulmaması için 4 ipucu…

Kitap Okurken Gözlerinizin Yorulmaması İçin 4 İpucu
22 Temmuz 2018 Pazar 17:00

Kitap okumak hiç tartışmasız, ruhumuzun ve zihnimizin en güzel ilacı. Ancak kitap okurken gözlerimiz zaman zaman yorulabilir. Elbette bu sebepten dolayı kitap okumaktan vazgeçmeyeceğiz. İşte kitap okurken gözleriniz için yapabilecekleriniz.

1 - Işığın geliş yönü ve aydınlattığı nokta çok önemli. Kitap okurken ışığın özellikle tepede bir ampulden değil de arkanızda bir ışık kaynağından gelmesine dikkat etmelisiniz ve bu ışık, direkt okuyacağınız sayfayı aydınlatmalıdır.

2 - Gözlerimizin kurumasını engellemek, sağlık açısından oldukça önemli. Gözlerin kurumaması için odaklanmanıza dikkat etmekte ve gözlerinizi sık sık kırpmakta fayda var.

3 - Her eylemde dinlenmek çok önemli. Kabul etmeli ki bir kitap sardıysa onun heyecanına kapılıp, kitabı bırakmak çok zor olabiliyor. Ancak göz sağlığımız için kitap okurken düzenli molalar vermekte fayda var. Bunun için 20 – 20 – 20 kuralını uygulayabilirsiniz.

20 – 20 – 20 Kuralı Nedir?

Kitap okurken, her 20 dakikada bir başımızı kitaptan kaldırıyoruz ve 20 metre uzaklıktaki bir nesneye, 20 saniye boyunca bakıyoruz. İşte bu, 20 – 20 – 20 kuralı. Emin olun, 20-20-20 kuralı göz kaslarınızı mükemmel çalıştıracak.

4 -  Numaralı bir gözlük ya da kontak lens kullanıyorsanız dereceniz küçük bile olsa, kitap okurken mutlaka bunları kullanın. Probleminizin uzağı ya da yakını görememek olması fark etmez.

Ayrıca tam bir kitapkurdu iseniz, düzenli doktor kontrollerini de kesinlikle ihmal etmemelisiniz.

Kaynak: Ensonhaber-Damla Karakuş
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.