Kışın Güneş Gözlüğü Takmak İçin 3 Neden

Güneş gözlüklerini çoktan dolabınıza kaldırdınız mı? Çok acele etmeyin. Onları tekrar takmak isteyebilirsiniz!

Kışın Güneş Gözlüğü Takmak İçin 3 Neden
30 Aralık 2022 Cuma 11:37

Görüşünüzü Korumak Her Zaman Modadır

Güneş gözlüklerini çoktan dolabınıza kaldırdınız mı? Çok acele etmeyin. Onları tekrar takmak isteyebilirsiniz!

Elbette, hepimiz güneş gözlüklerinin havalı göründüğünü biliyoruz, ancak onları takmanın faydaları stilin çok ötesine geçiyor. Aslında kış aylarında güneş gözlüğü takmak her zamankinden daha önemli! Nedenini öğrenmek için lütfen okumaya devam edin.

1. UV KORUMASI SAĞLAR

Güneş gözlüklerinin gözlerinizi sıcak yaz güneşinin zararlı UV ışınlarından koruduğunu biliyorsunuz. Ancak bu tehdit havaların soğuması ile  ortadan kalkmıyor. Şaşırtıcı bir şekilde, daha soğuk, az ışıklı ve daha kısa günlere rağmen, bu tehdit kışın daha da büyük olabiliyor.

Araştırmalar, karlı, buzlu bir kış manzarasının beyazla kaplanmış yansıtıcı yüzeylerinin, güneşin zararlı UV ışığının yaklaşık %80'ini size ve her açıdan yansıtabildiğini göstermiştir. Bulutlar, sis ve yağış da zararlı UVA ışınlarını engellemez. UV ile ilişkili göz kanseri, katarakt, yaşa bağlı makula dejenerasyonu (AMD) ve görme hasarına karşı ilk ve en iyi savunma hattınız - tahmin ettiniz - güvenilir güneş gözlüklerinizdir!

2. RÜZGAR KORUMASI SAĞLAR

Kışın en soğuk, en güçlü rüzgarların estiği zor zamanlar olduğunu biliyoruz. Bu rüzgarlar soğuk havadan daha fazlasını taşıyabilir! Rüzgârlar tozu, birikintileri, karı, doluyu ve diğer parçacıkları yüksek hızlarda doğrudan kornealarınıza doğru yönlendirebilir. Böyle bir hızda hareket ederken, bu havadaki küçük parçacıklar kornealarınızı aşındırabilir ve zarar verebilir. Bu, ciddi ağrıya neden olabilir ve/veya görme kaybına katkıda bulunabilir.

Rüzgarın kendisi hiç de masum değildir. Kış rüzgarları gözlerinizdeki nemi hızla emerek onları tehlikeli derecede kuru ve risk altında bırakabilir. Ayrıca, soğuk havalarda, rüzgarın kuruttuğu kornealar donmaya bile başlayabilir. Neyse ki, rüzgarlı kış günlerinde gözlerinizi donarak kurumaya ve rüzgarla taşınan parçacıklarla çarpmaya karşı, yüzünüze tam oturan bir güneş gözlüğü takarak kolayca koruyabilirsiniz. Bunu yaptığınızda da yaşadığınız rahatlığı görerek sevineceksin!

3. KONFOR SAĞLAR

Yazın olduğu gibi, kış boyunca aşırı parlama ve parlaklık gibi birçok çevresel koşuldan kaliteli bir güneş gözlüğü ile gözlerinizi koruyarak kaçınabilir ve gözlerinize hoş bir rahatlama sağlayabilirsiniz.

Kışın parlak beyaz yüzeyleri, aşırı düzeyde dikkat dağıtıcı parlama yaratmasıyla ünlüdür. Bu yansımalar yalnızca geçici görme bozukluğuna neden olmakla kalmaz, aynı zamanda güvenliğinizi de etkileyebilir. Gözlerinizdeki kamaşmalar araç kullanmayı, kayak yapmayı, kar aracı kullanmayı ve açık hava etkinliklerinin tadını çıkarmayı daha tehlikeli hale getirir.

PARLAKLIKTAN KORUNMA

Karlı bir manzaranın parlaklığı o kadar aşırı olabilir ki, göz bebekleriniz gözlerinizin iç yüzeylerini koruyacak kadar daralamaz. Bu olduğunda, gözler istemsizce kısılabilir ve yüzünüzdeki kaslar sıkıntı yaşadıkça gerilebilir. Bu ciddi göz yorgunluğuna, endişeye, baş ağrılarına ve daha fazlasına yol açabilir.

KİŞİYE ÖZEL GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ SEÇENEKLERİ

Kışın açık havada çok zaman geçirmeyi planlıyorsanız, yalnızca avcılar, balıkçılar, profesyonel sürücüler, açık havada çalışanlar ve diğerleri için mevcut reçeteli güneş gözlüğü seçenekleri hakkında optikçinizden daha fazla bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Gelişmiş performans özelliklerine sahip bir dizi özel gözlükler ile yıl boyunca olağanüstü derecede iyileştirilmiş netlik ve rahatlık için polarize cam seçeneğine sahip numaralı bir güneş gözlüğü de düşünebilirsiniz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.