'Karanlıkta matematik'

Bilecik'te, matematik öğretmeni Hale Uçuş, okul çıkışlarında görme engellilere internet üzerinden gönüllü olarak matematik dersi veriyor. Derslerini 'karanlıkta matematik' ismiyle YouTube'a da yükleyen Hale Öğretmen'in şimdiye kadar 20 öğrencisi, E-KPSS'yi kazanarak memur oldu.

'Karanlıkta matematik'
24 Kasım 2016 Perşembe 16:07

Hale Uçuş, matematik öğretmeni.

Dört yıldır Bilecik'teki Söğüt Sağlık Meslek Lisesi'nde çalışıyor.

Hale öğretmenin mesaisi, çıkış zili çaldığında bitmiyor. Okul çıkışlarında, kendi deyimiyle bazen gece yarılarına kadar, gönüllü olarak görme engellilere internet üzerinden sesli konferans sistemiyle matematik konularını anlatıyor.

Şimdiye kadar Hale öğretmenin 20 öğrencisi, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (E-KPSS) 80 üzeri puan alarak, kamu kurumlarına yerleşti.

"Tek erişilebilir kaynakları benim sesimdi"

Hale öğretmen, yaklaşık iki yıldır gönüllü derslerine devam ediyor. Bu dönem, derslerine 25 görme engelli öğrenci katılıyor. Öğrencileri sadece Bilecik'ten de değil; Diyarbakır, Şanlıurfa'nın da aralarında olduğu birçok ilden öğrencisi var.

"Geçen sene 20 öğrenci, E-KPSS'yle kamu kurumlarına yerleşti ve hepsi 80 üzerinde puan aldı. Matematikten 15 sorudan en az 10'unu yaptılar. Ben okuldan sonra akşam başladığım dersi bazen gece yarılarında bitiriyordum çünkü onların tek erişilebilir kaynakları benim sesimdi. Ben sesimle onlara matematiği anlatmaya çalıştım.

Derslerimi canlı olarak yapıyorum ve bunları matematik ses kayıtları oluşturarak kayıt ediyorum. Ses kayıtlarını YouTube üzerinden 'karanlıkta matematik' olarak oraya yüklüyorum ki bu program ve sistemlerden haberi olmayanlar da oradan dinleyebiliyorlar."

Kaynak : aljazeera.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.