Kaliteli Kontak Lens Nasıl Anlaşılır?

Kalitesiz lensler teknolojiden çoğunlukla yoksundur

Kaliteli Kontak Lens Nasıl Anlaşılır?
30 Haziran 2016 Perşembe 13:20

Alacağımız birçok üründe kaliteyi en önemli tercih nedenlerimizin arasına koyarken kontak lensleri bu kriterin dışarısında bırakmak büyük bir hata olacaktır. Elbette tıpkı diğer ürünlerdeki gibi kontak lenslerin de en kalitelisini alıp kullanmak herkesin ortak fikri. İyi de, kullandığınız kontak lenslerin kalitesini nasıl anlayacaksınız yada kaliteli bir kontak lens nasıl anlaşılır?

Daha önceki kontak lens bilgileriyle ilgili yazılarımızda da bahsettiğimiz üzere kaliteli kontak lensi tahin edebilmek için kullanıcıların en azından iki farklı lens markasını veya modelini tercih etmiş olması büyük bir avantaj olacaktır. Böylece hangi lens markası sizde nasıl bir etki bırakıyor daha kolay anlayabilirsiniz. Yine de lensinizin kaliteli olup olmadığını anlamak her zaman sanıldığı kadar kolay olmayabilir. Aşağıdaki sıkıntıları eğer kontak lensinizde çekmeye başlıyorsanız veya zaten bu sıkıntıları çekiyorsanız kontak lensleriniz kalitesiz demektir.

1: Düşük Kaliteli Lensler Gözünüze Tam Oturmaz

Hemen önemli bir detayı belirtelim; kontak lenslerin gözünüze oturmamasının iki farklı nedeni olabilir. Bunlardan ilki göz ölçülerinizin doğru alınmamış olma ihtimali veya lensinizi doğru ölçülerinize göre almamış olma ihtimalinizdir. Bunun doğruluğundan eminsiniz ve yine de lensleriniz gözünüze oturma konusunda sıkıntılar yaşıyor o halde lensleriniz düşük kaliteli demektir.

Özellikle gözlerinizi kırptığınızda lenslerin göz merkezinden kaçıyor olması, göz kapağınızın hareketlerinden aşırı etkileniyor olması veya gözünüz açıkken dahi hareket ediyor olması o lensin kalitesiz olduğuna işaret eder.

2: Bozuk Görüntüler

Eğer göz değerleriniz güncelse ve gözlüklerinizi taktığınızda bir sorun yoksa bozuk görüntünün kaynağı yine lenslerinizin kalitesizliği olabilir. Özellikle düşük kaliteli lenslerle de en sık görünen özellik kullanıcıya istenen görüş performansını sunamamasıdır. Böyle bir durumla karşı karşıyaysanız kontak lensleriniz daha iyi görmenize yardımcı olma konusunda şurada dursun görüşünüzü berabat hale getirebilir.

3: Lensin Kendi Katlanma Merkezindeki Sorunlar

Lenslerinizi çıkarttığınızda veya taktığınızda en fazla birkaç saniye içerisinde kendiliğinden eğimli yana dokunuşta bulunduğunuzda lens normal ve düz şeklini almalıdır. Eğer lensleriniz parmak hareketlerinize rağmen yanlış tarafa dönmeye meyilliyse bu kontak lensleriniz düşük kaliteli olduğunun bir simgesidir. Bu tür lensleri kesinlikle kullanmayın ve bir an önce yeni bir çift lens almak için harekete geçmeye başlayın.

4: Kalitesiz Lensler Gözünüzü Acıtır

Bazen her şey mükemmel ve sorunsuzdur. Bakımı tam olarak yapmışsınız ve uykunuzu fazlasıyla almışsınızdır. Tüm bunlara karşın yine de bir şeyler eksiktir ve lensler gözünüzü zonklatacak derecede ağrıtıyordur. İşte bu kalitesiz lenslerinizden kurtulmanız gerektiğinin en açık ispatıdır. Kalitesiz lensler teknolojiden çoğunlukla yoksundur ve kullanıcın konforu genellikle ikinci plandadır. Bu tür lenslerde birinci kıstas elbette ucuzluktur. Tabii böyle ucuz lenslerle kendinize acı çektirmek ve göz sağlığınızı tehlikeye atmak için para ödemek hiç mantıklı değil. Bu yüzden iyisi mi siz biraz daha kesenin ağzını açıp acı çekerek görmek yerine pırıl pırıl görmek için harcama yapın.

Ve tabiiki kontak lenslerinizi mutlaka optik mağazalardan alın, asla internet üzerinden denetimsiz bir şekilde satılan kontak lensleri tercih etmeyin.

Kaynak: kontaktlensim.com

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.