Japonya'da 'Sanal Gerçeklik Turizmi' Başladı

Japon bir tur firması, yurt dışına çıkamayan müşterileri için 'sanal gerçeklik gözlüğü" ile sanal turlar düzenliyor.

Japonya'da 'Sanal Gerçeklik Turizmi' Başladı
18 Şubat 2018 Pazar 16:45

Tokyo'daki 'First Airlines' adlı tur firması yurtdışına çıkma imkanı bulamayan müşterilerine 'sanal gerçeklik turu' sunuyor. Koltuklarına kadar uçak konseptinde hazırlanmış olan bir mekanda başlayan etkinlik, sanal gözlük sayesinde New York, Paris gibi şehirlere uzanıyor.


 
 Uçak Konseptinde Sanal Gerçeklik Turizmi
Mekandaki koltuklar Business sınıf ve ekonomik sınıf şeklinde dizayn edilirken görevliler de hostes kıyafetleri giyerek, gerçek bir uçakta olduğu gibi uçuş kurallarını anlatıyor ve yemek servisi yapıyor.



2 Saatte Tatil
Çoğunlukla yaşı ilerlemiş Japonlar tarafından tercih edilen ve 2 saat süren deneyimde Roma, Hawaii, New York, Paris gibi yerler turlanabiliyor.

Gerçek Seyahatler Zahmetli ve Pahalı Gelebiliyor
İlk hizmet yılı 2016'dan beri boş yer bulmanın oldukça zor olduğu 'sanal gerçeklik turu'na katılan 39 yaşındaki Takaşi Sakano, gerçek bir seyahate hazırlanmanın zor olduğu kadar para ve vakit aldığını da belirtti.
First Airlines yetkilileri, ilerleyen günlerde sanal gerçeklik turu seçenekleri arasına Japonya içi rotaları da alacaklarını tur sırasında ise bölgeye özgü lezzetlerin sunulacağını anlattı.

Kaynak: Ensonhaber.com
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.