İstanbul Polisinden Sahte ve Kaçak Ürün Satıcılarına Operasyon!

İstanbul polisi, sahte ve kaçak ürün satıcılarına yönelik düzenlediği farklı operasyonlarda ünlü markalara ait toplam 76 bin 57 adet taklit, 29 bin 547 adet kaçak ürün ele geçirdi.

İstanbul Polisinden Sahte ve Kaçak Ürün Satıcılarına Operasyon!
11 Ağustos 2015 Salı 17:44

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte marka ve kaçak ürün satıcılarına yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından polis ekipleri Fatih ve Bağcılar ilçelerinde önceden belirlenen iş yeri ve depo olmak üzere 4 adrese baskın düzenledi. Fatih Tahtakale’de baskın düzenlenen adreslerde yapılan aramalarda faturası ve belgesi ibraz edilemeyen, kaçak olduğu değerlendirilen, ünlü markalara ait taklit 56 bin 755 güneş gözlüğü ve 6 bin 685 kol saati ele geçirildi.

Söz konusu iş yeri sahibi 26 yaşındaki R.Y. isimli şahıs hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele kanunu kapsamında işlem yapıldığı bildirildi.

Polis ekipleri, Fatih Demirtaş Mahallesi'nde bir depoya düzenlediği baskında yaptıkları aramada ise faturası, belgesi ibraz edilemeyen, kaçak olduğu değerlendirilen, ünlü markaların adını taşıyan ve kullanıldığı takdirde insan sağlığını tehlikeye düşürecek 29 bin 547 parça makyaj malzemesi rimel, ruj, kalem, far, fondöten, takma kirpik, güneş kremi ele geçirdi. Operasyon kapsamında iş yeri sahibi 72 yaşındaki M.K. isimli şahıs hakkında 5607 SKM suçundan işlem yapıldığı belirtildi.

Yine Fatih ve Bağcılar'da 3 farklı adreste yapılan aramalarda da faturası ve belgesi ibraz edilemeyen, kaçak olduğu değerlendirilen, ünlü markalara ait taklit 11 bin 730 adet güneş gözlüğü, bin 400 adet çakmak ve 300 adet bıçak ele geçirildi. İş yeri sahibi 36 yaşındaki E.S. isimli şahıs hakkında 5607 SKM suçundan işlem yapıldığı öğrenildi.

Kaynak: iha.com.tr



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.