İnternetten Lens Satın Almayın! ATV haber

Yasadışı olarak internet üzerinden yapılan korsan lens satışları ATV ana haberde yer aldı

İnternetten Lens Satın Almayın! ATV haber
26 Aralık 2018 Çarşamba 09:42

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihazlar Kurumu apaçık bir şekilde "Mümkün Değil" derken, NEDEN İKİLEM YARATILIYOR?

Optik Gazete olarak yıllardır mücadelesini verdiğimiz, defalarca haber yaptığımız ve bugüne kadar ulusal basında birçok defa ana haberlere konu olan internet üzerinden yasa dışı ve reçetesiz olarak yapılan kontak lens satışları 25 Aralık 2018 tarihinde ATV Ana Haber programında bir kez daha yer aldı ve internetten online kontak lens satın alanların nasıl bir tehlike ile karşı karşıya kaldığı gözler önüne serildi.

Sağlık Bakanlığı'nın görüşlerine ve ilgili mevzuata aykırı olmasına rağmen yıllardır süregelen internet üzerinden online kontak lens satışlarının toplumun göz sağlığını nasıl tehlikeye attığı uzman görüşleri ile bir kez daha vurgulandı. Ancak haber videosunda  Prof. Dr. Banu Coşar'ın söylediği gibi "internet üzerinden kontak lens satışı yapılabilmesi için satış yapan internet sitesinin bir optisyene bağlı olması gerekir" ibaresindeki yanlışlık ve bu bilgi üzerine haber sunucusunun yaptığı araştırma ve verdiği bilgilerin de tamamen Sağlık Bakanlığı'nın görüşlerine ve mevzuata aykırı olduğu dikkat çekti. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan alınan ilgili görüş yazısına göre, bu ibare ve verilen bilgilerin tersine, faks veya mail yolu ile reçete kabul edilemeyeceği ve bu sipariş yöntemi ile hiç bir şekilde internet üzerinden kontak lens satışı yapılması mümkün değildir. Bunun aksi durumlar kanuna aykırıdır.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan alınan ilgili görüş yazısı da aşağıda dikkatinize sunulmuştur.

Bu haberle ilgili ATV Haber Merkezi ile iletişime geçilerek konunun kanuna uygun şekilde düzenlenerek yeniden yayınlanması için girişim başlatılmıştır.






 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.