İnternetten Kontak Lens Satışının Ayak Seslerini Duyuyor musunuz?

Aldığımız duyumlara göre şu anda Ankara’da ciddi bir lobi çalışması yürütülüyor!

İnternetten Kontak Lens Satışının Ayak Seslerini Duyuyor musunuz?
02 Şubat 2022 Çarşamba 17:24

İNTERNETTE ONLINE KONTAK LENS SATIŞININ
YASALLAŞTIRILMASIYLA İLGİLİ AYAK SESLERİNİN
YAKLAŞTIĞINI DUYUYOR MUSUNUZ?

Değerli Meslektaşlarım,

Aldığımız duyumlara göre şu anda Ankara’da ciddi bir lobi çalışması yürütülüyor!

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihazlar Kurumu ile yabancı zincir mağazalar ve onları temsil eden Sivil Toplum Kuruluşları hummalı görüşmeler yürütüyorlar.

Bu konuya ciddi bir bütçe ayrıldığı, ciddi ve düzenli bir çalışmanın başlatıldığı bilgisi artık netleşti!

Senelerdir sessiz bir şekilde yasalara uyarak zamanının gelmesini bekleyen yabancı zincir mağazalar artık internette online kontak lens satışını yasal hale getirmek üzere atağa geçmiş durumda!

Değerli Meslektaşlarım,

Yıllardır bu konuda konuşuyorum ve yazıyorum. Ben bu konuya dikkat çektikçe, kendi yönetiminde bulunduğum şirketler için endişelendiğimi düşünenler oluyor. İnternette online kontak lens satışı yasal hale getirildiğinde, online satış sitesinin en kapsamlısını biz kurarız. Ancak bağımsız optikler için durum farklıdır. İnternette online kontak lens satışının yasallaşması bağımsız optiklerin son derece aleyhine bir durumdur.

“Yasal olmadığı zaman biz yapamıyoruz ama yasa dışı yapanlar kazanıyor. Madem öyle yasallaşsın. Biz de bir internet sitesi açar, hiç olmazsa biz de payımıza düşeni satarız,” diye düşünen bağımsız optikler olduğunu biliyorum. Ancak bu çok yanlış bir bakış açısı. Bu yol açılırsa yabancı zincir mağazaların hazır altyapıları karşısında yerel bağımsız optiklerin hiçbir şansı olmaz!

Hele bir de bu konu yasallaştığı anda, hazır sistemleri üzerinden kontak lens satmaya başlayacak olan dünya devlerinin de oyuna gireceğini düşünün!

Değerli Meslektaşlarım,

Şu anda Ankara’da ciddi bir kulis çalışması yürütülüyor. Bu çalışmanın amacı tek başına kontak lensin internetten online satışını yasallaştırmak değil. İnternetten satış başladığı anda kontak lenste reklam ve tanıtım kuralları da değişecek. Değişmeyeceğini düşünmek saflık olur. Çünkü bu internetin tabiatına aykırı.

Biz “kontak lens elden gitti, gidiyor,” derken gözlük camını ve çerçeveyi de bu ticari zihniyetin eline bırakmış olduğumuzu anlayamayacağız bile. Bugün kontak lens, yarın gözlük cam ve çerçevesi.

Bir gün bir de bakmışız bu küresel güçlerin karşısında bağımsız optiklerin hiç yaşam alanı kalmamış!

Değerli Meslektaşlarım,

Lütfen oyunu görün. Şu anda yürütülen kulis karşısında hiçbir yerel zincir mağaza ve bağımsız optiğin bireysel olarak tutunma şansı yok! Ancak birlik olur, birlikte hareket edersek, güç birliği oluşturursak olacakların önüne geçebiliriz.

Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği’nin ve illerimizi temsil eden tüm Optisyen-Gözlükçüler Oda’larının yönetim kadrolarına sesleniyorum: Lütfen zaman geçirmeden harekete geçin. Konu ilerleyip döndürülemez hale gelmeden önce aksiyon alın. Bir şeyleri toparlayalım diye beklemeyin. Zaman görev zamanı.  Kaybedecek bir saniyemiz yok. Yarın pişmanlıkla ah-vah etmemek için, bugün çalışmaya girişip, görüşmeleri başlatıp, bu lobi çalışmalarında anlatılanların bağımsız optikler ve kontak lens kullanıcıları için hiç de hayırlı olmayacağının ilgili kurum ve birimlere anlatılması lazım.

Yarın değil, şimdi, bugün! Haydi.

Kalın sağlıcakla,

H. Erol Harbi


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
şeref - 2 yıl önce
bazı arkadaşlar 5 liraya tenezzül ettigi müddetce internetin önüne zor geçilir