İnanılmaz Gerçeklik

Sanal ile gerçek arasındaki çizgi, teknoloji ve sanat bir araya geldiğinde görünmez hale gelebiliyor.

İnanılmaz Gerçeklik
12 Şubat 2014 Çarşamba 08:26

 

Sanal ile gerçek arasındaki çizgi, teknoloji ve sanat bir araya geldiğinde görünmez hale gelebiliyor. Avusturalyalı dijital sanatçı Chris Jones'un detaylı ve kusursuz üç boyutlu animasyon çalışmalarının ürkütücü derecedeki gerçekliği, insan beyninin sözünü ettiğimiz sanal-gerçek ayrımına yönelik algısını zorluyor.

 

İnsan bedenine ve organlarına yönelik dijital animasyon çalışmaları yapan sanatçının son yayınladığı Eye Piece isimli insan gözü çalışması izleyenleri şaşırtıyor. Lightwave, Sculptris ve Krita yazılımlarını kullanarak ortaya çıkarttığı kısa videoda sanatçı, gözün tüm detaylarını ustalıkla işleyerek gerçeğinden ayırt edilemeyecek şekilde ortaya koymayı başarıyor.

 

Endüstriyel tasarım mezunu olan sanatçı, kendisini saçma çizimler, animasyon ve müzik ile vaktini öldüren biri olarak tanımlıyor. Sanatçının bu tanımlamasına karşılık "İnsan" isimli projesinde yer alan göz çalışmasının yanı sıra halen tasarım halindeki yüz, el ve beden çalışmaları da gerçekçilik algımızı sarsmayı başarıyor. Sanatçının üç boyutlu animasyon çalışmalarını aşağıdaki videolardan izleyebilirsiniz.

 

 

Kaynak :  www.log.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.