İki Konu, Bir Yazar

Yazı dizileriyle Optik Gazete okurları hem bilgilenecek, hem eğlenecekler.

İki Konu, Bir Yazar
13 Şubat 2014 Perşembe 11:30

 iki ayrı yazı dizisi : “Optik Sektöründe Hukuk” ile “Bir Gezginin Gözünden"

 

 Her hafta Salı günleri dönüşümlü olarak yayınlanacak olan "Optik Sektöründe Hukuk" ve "Bir Gezginin Gözünden" yazı dizileriyle Optik Gazete okurları hem bilgilenecek, hem eğlenecekler.


Haftada bir dönüşümlü olarak Salı günü yayınlanacak "Bir Gezginin Gözünden" bizi alıp farklı ülkelere, farklı kültürlere götürürken; "Optik Sektöründe Hukuk" da sektörel konularda ihtiyaç duyduğumuz yasal bilgilere ışık tutacak.


Bu iki ayrı konuda yazılarını takip edeceğiniz Avukat Suat Şimşek, aynı zamanda dünyanın 7 kıtasında 125 ülkeye seyahat etmiş bir gezgin, profesyonel rehber, gurme, eğitmen ve yazar. Renkli ve çok yönlü kişiliğiyle her hafta bize ilginç yerleri görme imkanı sağlarken, bir yandan da ortağı olduğu Eke & Şimşek International Law & Consultancy firması aracılığıyla hukuki açıdan sektörümüzü en çok ilgilendiren konularda değerli bilgiler aktaracak.


18 Şubat 2014 Salı günü başlayacak olan "Optik Sektöründe Hukuk" yazı dizimizin ilk konusu Optik Sektöründe Haksız Rekabet olacak. 25 Şubat 2014 tarihinde "Bir Gezginin Gözünden" köşemizde ise ilk durağımız yazarımızın doğduğu kent olan Berlin... Hepinizi bekleriz.

 

Yazarımız Hakkında


19 Ocak 1973 tarihinde Berlin'de doğan Suat Şimşek 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Üniversite yıllarında, İstanbul Defterdarlığında ve Maliye Bakanlığı Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak İstanbul Muhakemat Müdürlüğünde görev yaptı. 1997 yılında aynı üniversitede Mali Hukuk alanında Yüksek Lisans çalışmasını tamamladı.


1995 yılında Eke & Şimşek International Law & Consultancy firmasının yönetici ortağı olan Şimşek, yerli ve yabancı birçok şirketin, dünyanın birçok metropolünde, Uluslararası Tahkim Mahkemelerindeki uyuşmazlıklarının hallinde avukat ve danışman olarak görev aldı. Özellikle vergi hukuku alanında birçok ödülün sahibidir.


Halen İstanbul Barosuna bağlı olarak serbest avukatlık yapan Şimşek, çeşitli gazete ve dergilerdeki hukuk makalelerinin yanı sıra, gezi kültürüne yardımcı olmak amacıyla gezi yazıları da yazmaktadır. Yüz elliye yakın ülkede gerek iş gerekse gezi amaçlı bulunan Şimşek, Türkiye Gezginler Kulübünde Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.


Büyük Kulüp, TÜBIYAD, Türkiye Bilişim Derneği, Fenerbahçe Spor Kulübü Birleşik Vakfı, Ankara Maliye Okulu Derneği ve birçok sosyal amaçlı dernekte aktif olarak görev almakta olan Şimşek, Eke & Şimşek Hukuk Bürosu yönetici ortağı olarak, Türkiye'nin seçkin firmalarına, yeni kanunlar bakımından eğitimlerine devam etmektedir. Mart 2014'ten itibaren ise özel bir üniversitede, sağlık, spor, bilişim, uygulamalı vergi ve ceza hukuku alanlarında MBA eğitimleri vermeye başlayacaktır.


Evli ve iki çocuk sahibi olan Şimşek, iyi derecede İngilizce bilmektedir.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.