İhtarnamelere 2. Olumlu Yanıt Trendyol'dan

Öncelikle yasalara uygun davranış ve duruşlarından dolayı trendyol.com yetkililerini kutluyor ve teşekkür ediyoruz.

İhtarnamelere 2. Olumlu Yanıt Trendyol'dan
05 Şubat 2021 Cuma 17:54

İHTARNAMELERE 2. OLUMLU YANIT
TRENDYOL’DAN

Opak Lens ve Cihan Medikal’e ait olan ya da temsilciliğini yaptığımız kontak lens markalarının internette satılmaması için büyük montanlı internet alışveriş sitelerine, bizim ürünlerimizi satmamaları için ihtarname ile yaptığımız uyarılara 2. Olumlu yanıt Trendyol.com dan geldi

Öncelikle yasalara uygun davranış ve duruşlarından dolayı trendyol.com yetkililerini kutluyor ve teşekkür ediyoruz.

Türkiye’de yaygın satış yapan 5 büyük internet alışveriş sitesine noter kanalıyla gönderdiğimiz ihtarnamede 5193 sayılı “Optisyenlik Hakkında Kanun”un kontak lens satış yetkisini yalnızca optisyenlik müesseselerine verdiğini, bu kapsamda online internet satışlarının yasal olmadığını bildirerek, kendi platformlarında başkalarının yürüttüğü satışlarda bize ait ürünlerin online satışına izin vermediğimizi belirtmiştik. Bu satışların yasalara uyan optikler tarafında HAKSIZ REKABET'e neden olduğunu da açıklamıştık.

İhtarnamemize ilk cevap Sahibinden.com sitesinden gelmişti, 2. Olumlu cevap da trendyol.com alışveriş sitesinden geldi. Bu konudaki talebimizi, kendi tabi oldukları yükümlülükler çerçevesinde destekler nitelikteki bu cevapta, ürünlerimizin satışını tespit ettiğimiz takdirde nasıl hareket etmemiz gerektiği bildirilmiş. trendyol.com platformunda başkaları tarafından satılan Opak Lens ve Cihan Medikal ürünlerini tespit ettiğimiz anda şikayetimizi doğrudan bildirebileceğimiz iletişim adresi verilmiş, böylece trendyol.com internet sitesinde yayınlanan şirketlerimize ait ürünlerin satış ilanlarını verilen adrese bildirilmesi halinde, yasal yükümlülükleri çerçevesinde gerekli işlemlerin yapılacağı ifade edilmiştir.

Biz her zaman olduğu gibi Elegance ve Solotica markalarımızın takipçisi olacağız ve trendyol.com’da ürünlerimizin satıldığını gördüğümüz anda bildirimde bulunacağız.

Trendyol.com sitesine gönderdiğimiz ihtarname metninin linki ve trendyol.com’un cevabının yer aldığı link aşağıda verilmiştir. Noter kanalı ile uyarı gönderdiğimiz diğer alışveriş sitelerinden gelecek cevapları da buradan yayınlayacağız.

Optik ürünlerin internetten online satışını engellemek adına yaptığımız çalışmaların diğer tedarikçi firmalara da örnek olmasını diliyor ve gerekli adımların atılmasını bekliyoruz.

OPAK LENS AŞ

CİHAN MEDİKAL AŞ

Gönderilen İhtarnameyi görmek için lütfen tıklayınız

Trendyol.com'dan gelen cevabi yazıyı görmek için lütfen tıklayınız.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.