Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır!

Suç aynı, cezalar neden farklı?

Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır!
29 Kasım 2022 Salı 18:26

İnternet üzerinden yapılan kontak lens satışının engellenmesine yönelik İstanbul Optisyen – Gözlükçüler Odası tarafından hazırlanan çalışma ile Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği tarafından Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na yapılan başvurular neticesinde; internet üzerinden kontak lens satışı yapan 12 web sitesi ve 9 firma hakkında ilgili mevzuat hükümleri kapsamında ''Kısa süreli Meslekten Men ve İdari Para" cezaları verilmiştir.

Ceza verilen firmaları incelediğimizde internet üzerinden kontak lens satarak aynı işi yapan aynı kanunun aynı maddesine aykırı olarak illegal bir şekilde kazanç elde eden 2 firmaya nedense farklı cezalar verildiğini görmekteyiz.

Bir firmaya 5193 Sayılı Kanunun 6. Maddesine aykırı faaliyet göstermekten Kanun 15. Maddesi kapsamında idari para cezası ve mesul müdürüne 3 ay meslekten men cezası verilirken aynı işlemi yapan diğer firmaya Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği 15. Maddesi birinci fıkrası (a) bendine aykırı faaliyet göstermekten Kabahatler Kanunu 32. Maddesi kapsamında idari para cezası verilmiştir.

Kanun aynı, kanuna aykırı olarak yapılan işlem aynı ama verilen cezalar farklı olunca ister istemez insanın aklına "acaba diğer firma bir şekilde korunuyor mu?" Sorusu geliyor, Tıbbi Cihaz ve ilaçlar yönetmeliği, faks veya mail yolu ile dahi olsa reçete kabul edilemeyeceğini ve internetten satış yapılamayacağını ifade ediyor. Peki bunu ceza veren kurumlar nasıl açıklıyor, merak ediyoruz?

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün konu hakkında Optik sektörüne açıklayıcı bilgi vermesini talep ediyoruz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.