Haklı Bir Şikayet

Bir kullanıcı görüşü optik sektörünün gerçek bir sorununu dile getiriyor...

Haklı Bir Şikayet
06 Mart 2014 Perşembe 07:06

 

 Kontak Lens Alırken

 

5 Mart 2014 tarihinde "Şikayet Var" sitesinde yayınlanan bir kullanıcı görüşü optik sektörünün gerçek bir sorununu dile getiriyor.

 

Gelişen teknoloji ile birlikte görme kusuru olan kullanıcıya bir çok avantaj ve fayda sağlayan kontak lensler artık daha çok kişi tarafından kullanılmaya başlandı.

 

Ülkemizde kontak lenslerin satış ve pazarlaması 5193 sayılı Optisyenlik Kanunu kapsamında, Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu yönetmelikleri uyarınca yapılmaktadır. Bu kanun kapsamında kontak lenslerin satışı reçeteli yapılmalıdır ve bunun için mutlaka kontak lens bilgi ve deneyimi olan göz doktoruna muayene olmak gerekir. Aynı kanun kapsamında kontak lensler yalnızca optisyenlik müsseseleri tarafından satılır, internetten satışı yasal değildir ve yasaktır.

 

Şikayet Var sitesinde yayınlanan bu kullanıcı şikayeti kontak lens kullanıcılarını madur eden önemli bir konuya değinmiş. Bu şikayette bahsedilen sorunlar yüzünden ülkemizde bir çok kontak lens kullanıcısı büyük zorluklar yaşıyor. Ve maalesef bu zorluklar, bir çok avantaj getiren kontak lenslerin daha çok kişi tarafından kullanılmasına sekte vuruyor. Kullanıcı, Optik Gazete'nin de sürekli haberlerinde ve bilinçlendirme projelerinde yayınladığı gibi, gayet bilinçli bir şekilde davranarak doktora gidip muayene olduğunu ve kontak lens reçetesini de özellikle istediğini belirtiyor. Kullanıcının lens almak için başvurduğu optik mağaza da aynı bilinçlilikte davranarak kontak lens reçetesindeki bilgilerin eksik olduğunu, özel kontak lens muayenesi olması gerektiğini bildiriyor.

Bu noktadan sonra kullanıcı hastaneye tekrar başvurarak durumu açıkladığında kendisine kontak lens için de ayrı bir muayene olması gerektiği iletiliyor. Ve üstelik bu muayene için de ayrı bir bedel ödemesi gerektiğinden bahsediliyor. Kullanıcı bu maduriyetini Şikayet Var sitesinde dile getirerek şu soruyu soruyor: "madem lens reçete ile satılıyor, neden SGK tarafından bir kısmı da olsa karşılanmıyor?"

 

Öncelikle Optik Gazete olarak sürekli halkı bilinçlendirmeye çalıştığımız bir konuda bu kullanıcımızın son derece duyarlı ve bilinçli hareket etmesini çok sevindirici bulduğumuzu ifade etmek isteriz. Optik mağazaya gitmesi de çok yerinde olmuş, yasal olmayan internet sitesinden satın almaya kalksa idi, bu uyarı kendisine yapılmayacak ve muayene olmamış halde gözlük reçetesiyle kontak lens almış olacak ve gözünü riske atmış olacaktı. Bu noktada optik mağazaya gitmiş olması da kendisinin uyarılmış olması açısından çok sevindirici. Öte yandan özel hastanenin tavrı ve kontak lens konusundaki yaklaşımı da bir o kadar üzücü. Doktorlarımız ve hastanelerimiz kontak lens konusunda ne kadar bilgili ve donanımlı olurlarsa halkımızın göz sağlığı da o kadar güvende olacaktır.

 

Kullanıcının bilinçli bir tüketici olarak doğru hareket ettiği bir konuda madur olması ise en üzücü olan nokta. Burada hemen kontak lens muayenesi olmak için kamu hastanelerinde ayrıca bir muayene ücreti ödemek zorunda olmadığınızı hatırlatalım. Ayrıca bir çok özel hastanede de bu tür bir ekstra muayene ücreti uygulaması yok. Ancak gerçekten de kontak lens muayenesi, gözlük muayenesinden farklı bir muayene ve ölçüm gerektirdiği için bu konuda bilgili ve deneyimli bir doktora muayene olmak da göz sağlığı açısından gerekli.

Bilinçli kullanıcılarımızın ve bilgi ve deneyimle hareket eden sağlık hizmet birimlerinin artması ile bu tür sorunları daha az yaşayacağımızı umut ediyor, hepinize sağlıklı günler ve görüşler diliyoruz.

 

 

Kaynak : www.sikayetvar.com

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.