Gürcü Profesör Türk Doktorlar Sayesinde Kör Olmaktan Kurtuldu

Gürcistan’ın Batum kentinde bir üniversitede görev yapan, sağ gözünde şişlik ve görme bozukluğu yaşayan Prof. Dr. Guram Bakhtadze, Trabzon’da başvurduğu özel hastanede gördüğü tedavi sonrası kör olmaktan kurtuldu.

Gürcü Profesör Türk Doktorlar Sayesinde Kör Olmaktan Kurtuldu
01 Şubat 2018 Perşembe 10:36

Batum’da bulunan Shota Ruztaveli Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Guram Bakhtadze bir süredir baş ağrısı, sağ gözde şişlik ve görme bozukluğu şikayeti yaşıyordu. Bu şikayetlerle Trabzon’daki Medical Park Karadeniz Hastanesi’ne başvuran Gürcü Profesör Gulam Bakhtadze’nin gözünde, oldukça nadir görülen tümör tespit edildi. Yapılan göz muayenesinin ardından Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mahmut Arslan’a yönlendirildi. Op. Dr. Arslan tarafından yapılan muayene sonrasında gözün arka tarafından bulunan ve ‘orbita’ adı verilen bölümde oldukça nadir görülen bir tümör tespit edildi. Op. Dr. Arslan tarafından hasta acilen ameliyata alındı. Yaklaşık 3 saat süren başarılı ameliyat sonunda tümör tamamen çıkarıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Op. Dr. Mahmut Arslan, tümörün kötü huylu olduğunu ve ameliyatın belli riskler taşıdığını ifade etti. Arslan, “Hastanın sağ gözünün hemen arkasında olan ve gözünü dışarı doğru iten tümör, gözün görmesini sağlayan optik siniri de sola doğru itmişti. Ayrıca sağa sola bakma hareketini sağlayan göz kaslarını da sarmış ve yine sola doğru itmişti. Bu açıdan görme kaybı oluşmaya başladı. Oldukça başarılı geçen ameliyat sonrası, hastanın görme yeteneğinde herhangi bir kayıp olmadı” diye konuştu.

Tümörün riskli bir bölgede bulunduğunu söyleyen Op. Dr. Arslan, “Göze yapışık olan tümörün hemen yanında göz sinirleri var. Biraz daha geç kalınması durumunda bu sinirler hasar görecekti ve hasta kör olacaktı. Bundan sonra hasta kemoterapi görecek. Bu müdahaleden sonra tümörün tekrar nüksetmesi çok düşük bir ihtimal. Yani hasta tamamen iyileşmiş olacak” dedi.

Ameliyat sonrası 4. gün taburcu olan Prof. Dr. Guram Bakhtadze, Türk doktorlara minnet ve teşekkürlerini iletti. Ülkesinde tanınmış bir öğretim üyesi olan Prof. Bakhtadze, sosyal medya hesapları üzerinden Türk doktorlara ve Türkiye’ye övgü dolu mesajlar paylaştı.
 
Kaynak: Haberflash.com
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.