Güneş Gözlüğü Seçimine Dikkat! Uzmanlar Uyarıyor

Göz sağlığınız mı, imajınız mı önemli?

Güneş Gözlüğü Seçimine Dikkat! Uzmanlar Uyarıyor
31 Mayıs 2022 Salı 11:35

Gözlük Seçimine Dikkat! Uzmanlar Uyarıyor

Uzmanlar, havaların ısınmasıyla birlikte vitrinlerde yerini alan güneş gözlükleri için uyardı. Moda uğruna kullanılan ve optik mağazalar dışında yerlerden alınan sahte güneş gözlüklerinin erken yaşta katarakt yapma ihtimaline dikkat çekildi.

Özel Medicana Bursa Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ömer Faruk Tabar, ucuza alınan plastikten yapılmış gözlüklerin kullanılmaması istikametinde vatandaşlara uyarıda bulundu. Tabar, daha çok estetik maksatlı, çeşitli renklerde ve büyüklükte üretilen gözlüklerin seçiminde imajdan evvel göz sıhhatinin düşünülmesi gerektiğinin altını çizdi. Yanlış gözlük seçiminin önemli sorunlara yol açtığını söyleyen Tabar, “Ozon katmanının delinmesi sonucunda, gözlere zarar verdiği bilinen ultraviyole ışınlarının olumsuz tesirlerinden korunmak için güneş gözlüğü kullanmalı. Koyu renkli camlar göz bebeğimizin büyümesine sebep olur. Ultraviyole ışınlarını kesmezse, göze daha çok ziyan verir” dedi.

“GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ KULLANILMADIĞINDA KATARAKT RİSKİ ARTIYOR”

Sahte olmayan güneş gözlüklerinin kullanılması durumunda katarakt riskinin azaldığını söyleyen Tabar, “Güneş ışınlarına maruz kalmak nedeni ile 60-70 yaşlarında ortaya çıkan kataraktın, güneş gözlüğü kullanmayanlarda 40’lı yaşlarda ortaya çıkmasına sebep olabiliyor. Bilhassa uzun süreler güneş ışığına maruz kalanların güneş gözlüğü kullanmayı ihmal etmemesi gerekiyor” diyerek hem kaliteli hem de gerçek anlamda UV ışınlarını kesen güneş gözlüğü kullanılması konusunda uyarılarda bulundu.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.