Gözlükleri zarar vermeden temizleme ipuçları

Gözlüklerinizi temizlemek için tişört ya da kağıt mendilden fazlasını kullanmak gerektiğini biliyor musunuz?

Gözlükleri zarar vermeden temizleme ipuçları
13 Eylül 2014 Cumartesi 10:19

 

Piyasada gözlük camı temizlemek için sprey ya da farklı tekstil ürünleriyle hazırlanmış malzemeler bulunuyor ama biz en temel yöntemlerden bahsedeceğiz.

Güneş gözlükleri ve optik gözlükler, temizlenirken camların zarar görme ihtimali her zaman vardır. Çoğu zaman dikkatsizlikten ya da alışkanlıktan kaynaklı yanlış eylemler zarar veriyor gözlüklere.

Kağıt mendil ya da gözlük camını temizlemeye uygun olmayan kumaşlar ki bu kumaşlar dokularında kir, granül bulunduruyor olabilir. Bu da camın yüzeyindeki koruyucu filmi zedeler ve camlara zarar verir.

Optik gözlükleri ve güneş gözlüklerini nasıl temizlemeli?
Gözlüğü sağlıklı bir şekilde temizlemenin en iyi yolu, alışılmış olan mikrofiber kumaş mendiller. Çünkü bu mendiller, sadece birkaç ufak hareketle camları incitmeden, yağ, parmak izi ve kir kalıntısı bırakmadan temizler.

Gözlük temizliğindeki belki de en önemli fakat atlanan adım, gözlüğü yıkamak. Gözlüğü yıkamak, camlara yapışan, çerçeve kenarlarına sıkışan toz ve kir parçacıklarını temizlemek için harika bir yoldur. Gözlüğün camlarını yıkayacağınız suyun kaynar olması gerekmez, ılık su yeterli. Dilerseniz doğal bir sıvı sabun kullanarak, mikrofiber mendille nazikçe ovalayarak gözlüğün camlarını yıkayabilir, sonra da ılık suyla durulayabilirsiniz.

Unutmayın, gözlüğün sadece camlarını değil, tenle en çok temas eden, vücut yağına ve tere en çok maruz kalan çerçeve kısımlarını da özenle temizleyip parlatmak gerekir.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.