Gözlükçü Kamuoyuna Önemli Duyuru!

Sivil Toplum Kuruluşlarının asli görevi nedir?

Gözlükçü Kamuoyuna Önemli Duyuru!
22 Mart 2017 Çarşamba 16:47

Değerli meslektaşlarım,

Bildiğiniz üzere, Opak Lens Türkiye’nin 21 ilinde yer alan 31 şube deposuyla toplam 6164 optisyenlik müessesesinin %87sine hizmet vermektedir.

Şube sayısını, depolama hacmini, personel sayısını büyüterek; hızlı teslimat, kaliteli hizmet ve müşteri memnuniyeti konularında kendini sürekli geliştiren Opak Lens’in, kurulduğu günden bu yana hiç değişmeyen bir tavrı vardır.

Opak Lensin temel düsturu; daima ve her zaman içinde bulunduğu optik sektörünün ve meslek bilincinin getirdiği tüm sorumluluk duygusuyla, gücünü her zaman yerel bağımsız optisyenlik müesseselerine hizmet vermek yönünde kullanmaktır. Tepe yönetiminden her bir çalışanına kadar tüm Opak Lens’liler optik sektöründe yerel bağımsız optisyenlik müesseselerinin yabancı sermaye karşısında güç kaybetmemesi yönünde, gereken her türlü çalışmayı yapmaya hazır bir duruş sergilemektedir.

Kurulduğu ilk günden bu yana Opak Lens optik sektöründe gelişimi sağlamak ve yerli sermayeyi güçlendirmek konusunda çalışmalar yapan Sivil Toplum Kuruluşlarını desteklemiş, kooperatif bilincini yaymaya çalışarak, yerel optisyenlik müesseselerini yabancı sermayenin devasa finansal yapısı karşısında tutunabilecek güce getirmek üzere, kendi üzerine düşen konularda daima varlık göstermiştir.

Opak Lens, optik sektöründe hizmet veren bir toptancı olmak sıfatıyla uzun yıllar kontak lens ürününün tanınması ve yaygınlaşmasında öncü bir rol oynamış, gözlük camı konusunda yabancı sermayenin tekelleşmesi karşısında gözlük camı alanına da yatırım yapmaya başlamıştır. İşin özü Opak Lens optik sektöründe hizmet veren yerli sermayeli bir tedarik firmasıdır.

Bir yandan ürün gamını geliştirip, stok mevcudiyetini genişletip, akıllı depo altyapısını güçlendirip, teslimat hızını arttırarak, yerel bağımsız optisyenlik müesseselerine avantajlar sağlarken; öte yandan yasadışı internetten ve hastanelerden lens satışlarına karşı durarak, sektörün geliştirilmesi, yerel bağımsız optisyenlik müesseselerinin varlığının korunması ve sektörel güç birliğinin sağlanması yönünde çalışan Sivil Toplum Kuruluşlarına destek vermektedir.
 
Sivil Toplum Kuruluşları, herhangi bir devlet organından bağımsız bir şekilde özel kişilerin girişimiyle kanuni olarak kurulmuş her türlü organizasyon için kullanılan genel bir terimdir. Kazanç paylaşma dışında hukuka uygun belirlenmiş amacını gerçekleştirmek için Dernek, Oda, Sendika, Vakıf, Federasyon yahut Konfederasyon şeklinde örgütlenebilen Sivil Toplum Kuruluşları, esasen kurucu ve üyelerinin emeklerini belirli amaç için özgülemelerinden hayat bulur. Bu toplulukların faaliyet gösterdikleri alanda topluma faydalı ve yol gösterici oldukları kabul edilir. Gerçekten amacına odaklı ve mali kaygılara bürünmeyerek dürüst faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları tüm topluma hizmet eder ve toplum nezdinde saygınlık kazanır. Bilindiği üzere sivil yapılanma gönüllülük esasına dayanır ve tüm mali, siyasi, ekonomik kaygılardan uzak şekilde, etik değerler içinde çalışmalar yürütmek zorundadır.

Sivil Toplum Kuruluşları sektörümüzün gelişimi ve yerli sermayenin korunması açısından da çok önemli bir güce sahiptirler. Üye optisyenlik müesseselerinin aidatlarıyla, yine sektör mensubu olan ve kişisel ticari gelire odaklanmak yerine gönüllülük esasına bağlı olarak hizmet vermeye hazır olduklarını beyan ederek seçilen kişiler tarafından yönetilirler. Kooperatifler de bu anlamda Sivil Toplum Kuruluşlarının yerel bağımsız optisyenlik müesseselerini ticari platformda birlik haline getirerek daha güçlü alım gücü ile yabancı sermaye karşısında kuvvetlendirmek üzere STK tarafından kurulan desteklenen yapılardır. . Bize göre de Sivil Toplum Kuruluşlarının asli görevi de budur.

Sivil Toplum Kuruluşları sektörümüzün gelişimi ve yerli sermayenin korunması açısından çok önemli bir güce sahiptir. Dernek, federasyon, konfederasyon gibi kar amacı olmayan, Sivil Toplum Kuruluşlarına gelir getirmek üzere, yasalarca mümkün kılınmış iktisadi ticari işletme yapılanmasına dayanarak yabancı sermaye ile işbirliği yaparak, toptancılık faaliyetine girişmesi hayret uyandırıcı ve tüm sektörün titizlikle düşünmesini gerektiren olağan dışı bir durumdur!

Opak Lens olarak; Sivil Toplum Kuruluşlarının birincil fonksiyonunun sağladığı ortam üzerinden toptancılığa girişmiş ve üstelik bunu yabancı sermayeli yapılar ile kurgulamaya çalışan yöneticilerin başında bulunduğu Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği - TOOMD, Anadolu Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu ve bünyesinde bulunan İstanbul Kooperatifi OptiKoop’a destek vermeyi durdurma kararı aldığımızı sektörümüz mensuplarına duyururuz!

Sektörümüzün gelişimi için çalışan, yabancı sermaye karşısında güçlenmemiz için emek veren ve asıl odağı Sivil Toplum Kuruluşunun temel fonksiyonları olan yöneticilerin idare ettiği kurumları da desteklemeye devam edeceğiz.

Kooperatif üyesi olan tüm yerel bağımsız optisyenlik müesseselerine hizmetimiz, doğrudan çalışma biçimiyle devam edecektir.

Opak Lens olarak her zaman yerel optisyenlik müesseselerinin yanında olduğumuzu bu kararımızla bir kez daha sizlere bildirmek ister, tüm sektör mensuplarımıza iyi çalışmalar dilerim.
 
H. Erol Harbi
Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.