Gözlük Takan Kişilerin Daha Etkileyici Gelmesinin Bilimsel 6 Sebebi!

İsviçre Psikoloji Dergisi, gözlük takan kişilerin daha akıllı ve çekici olarak görüldüklerini gösteren bir araştırma yayınladı.

Gözlük Takan Kişilerin Daha Etkileyici Gelmesinin Bilimsel 6 Sebebi!
07 Ağustos 2015 Cuma 11:47


1. Gözlerinizi ortaya çıkarır (ve eğer varsa makyajınızı).


Gözler yüzümüzdeki en etkili yerlerden biridir ve gözlük takmak onlara vurgu yapar ve ilgiyi size çeker.

2. Daha gizemli görünmenizi sağlar.


Gizem her zaman insanların ilgisini çeker. İnsanlar gizemi çözmek ister. Gözlükler gizem departmanınızdaki yerinizi yükseltebilir.

3. Yüzünüze denge verir.


İnsanların simetriyi tercih ettiği ve daha çekici buldukları bir sır değil. Gözlükler yüzünüzü yuvarlaklaştırır ve yüzünüzün daha simetrik gözükmesini sağlar.

4. Sizi zeki gösterir.


Çok okuyan ve çok çalışan kişilerin miyop olma ihtimali artar. Bu yüzden de gözlüklü kişiler daha akıllı ve dolayısıyla daha zeki görülürler.

5. Modaya uyum sağlamanıza yardımcı olur.


Moda değişkendir. Son trendleri yakalamak zor olabilir. Basit bir gözlük çerçevesi değişikliği yaparak kendinizde kolayca bir yenilik yapar ve cool gözükürsünüz.

6. Bir duruşu vardır.


Bir önceki maddenin devamı olarak, gözlüklerinizi diğer insanlarda güçlü bir izlenim bırakabilir. Doğru gözlükleri kullanırsanız etkileyici bir ilk izlenim bırakacağınız kesin.


Kaynak: mynet.com



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.