Gözlük Kullanan Kadınlar İçin Makyaj Önerileri

Gözlüğü artık sadece gözleri bozuk olanlar değil de aksesuar amaçlı kullananlar da var.

Gözlük Kullanan Kadınlar İçin Makyaj Önerileri
02 Aralık 2018 Pazar 11:30

Peki, gözlük takanlar nasıl makyaj yapmalı?

Gözlük Kullananların Makyaj Yaparken Dikkat Etmesi Gerekenler
 
Cilt Makyajı

Gözlük kullandığınızda dikkatleri gözlerinize çekseniz de cildinize de önem vermeniz gerekiyor. Cildinizde oluşan akne, sivilce veya lekeleri fondöten ya da kapatıcı ile kapatmanız gerekir.

Dumanlı Göz Makyajı

Dumanlı göz makyajını lens kullandığınızda tercih edin. Çünkü gözlük kullandığınızda dumanlı göz makyajı, koyu far nedeniyle gözlerinizi olduğundan daha koyu gösterecektir. Gizemli bir görüntü elde etmek isterken yorgun gözlere sahip olabilirsiniz. Bunun yerine göz kapağınıza açık far, göz kapağınızın katlanma bölgesine çok koyu olmayan orta gölge renkleri kullanabilirsiniz.
 
Maskara Kullanımı

Gözlük kullandığınızda maskara sürmek gözlerinizi belirginleştirir. Fakat maskarayı gözaltı kirpiklerinize sakın uygulamayın. Çünkü gözaltınızı koyu göstereceğinden sizi yorgun göstermenize sebep olacaktır.

Göz Kalemi Seçimi

Göz kaleminizi, gözlüklerinizin rengiyle aynı olmamasına dikkat edin. Eğer gözlüklerinizin rengiyle aynı tonda olursa gözlerinizi küçük gösterecektir. Bu yüzden gözlüklerinizin çerçeve renginden bir ya da iki ton açık göz kalemi seçin. Eğer gözlüklerinizin siyah renkte ise göz kaleminizi lacivert veya kahverengi seçmelisiniz.

Kapatıcı

Gözaltı kapatıcınızı sarı renkli seçin. Çünkü yüzünüzü daha dinç gösterecek ve gözlüğünüzün oluşturduğu tahribatı kapatacaktır.

Kaynak: Cosmopolitan
 
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.