Gözlük Camlarınızın Bakımı İçin Evde Yapılabilecek 5 Temizleme Önerisi

Görmemize yardımcı olan optik gözlüklerimize de gözümüz gibi bakmamız gerekir. Gözlük temizliği ve bakımı yapıldığında, gözlüklerinizi daha uzun süre kullanmanız mümkün…

Gözlük Camlarınızın Bakımı İçin Evde Yapılabilecek 5 Temizleme Önerisi
08 Aralık 2018 Cumartesi 14:10

Evde Bulabileceğiniz Gözlük Temizleme Malzemeleri

1-) Beyaz Sirke


Beyaz sirkenin ev temizliği için harika bir yöntem olduğunu biliyoruz. Gözlük temizliğinde de becerileri olduğunu söylemek bize düşer o halde. Gözlüğünüzdeki çiziklerle mücadele etmek için gözlük camlarınızı beyaz sirke ve mikrofiber bez yardımıyla silmeyi deneyin. Hatta bu işlemi düzenli olarak tekrarlayarak gözlüğünüzdeki çiziklerin yumuşamasını sağlayabilirsiniz.

 2-) Karbonat ve Su

Yok artık demeyin! Karbonat ile su karışımından yapacağımız bu macun ile gözlük camı çiziklerinden büyük ölçüde kurtulabilirsiniz. Tarifi ise şöyle; bir çorba kaşığı karbonat ile bir çay kaşığı suyu karıştırın. Karbonat yoğunlukta olduğundan macun kıvamını alacak. Macun kıvamına gelen karışımınızı narin hareketlerle gözlük camına uygulayın. Her yerine eşit dağıldığına emin olun, daha sonra durulayın.

3-) Bebek Şampuanı
 
İçerisinde kimyasal taşıyan şampuan ve diğer temizlik ürünleri gözlük camlarınıza, merceğe zarar verebilir. Ancak bebek şampuanlarının içerisinde hiçbir kimyasal bulunmadığından camlarınız herhangi bir zarar görmeden temizlenir.

4-) Diş Macunu
 
Evet, diş macunu da gözlük camı çizikleri temizlemek için etkileyici bir yöntem. Bir parça diş macununu gözlük camlarınız üzerinden bir pamuk yardımıyla güzelce ovun. İyice durulamayı da ihmal etmeyin.

5-) Sabun ve Su
 
Bu en klasik, en çok bilinen yöntemdir. Bilmelisiniz ki her camda yukarıdaki her madde aynı etkiyi göstermez. Ancak sabun ile suyun etkisi barizdir. Gözlük camlarınızı yalnızca çizik gidermek için değil; düzenli olarak da sabun ve su yardımıyla temizleyerek onları ilk günkü haline getirebilirsiniz. Bu noktada kurulamanın çok önemli olduğunu ihmal etmeyin. Kurulama için her defasında olduğu gibi mikrofiber bez kullanmalısınız.

Kaynak: Ozçekim.com.tr
 
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.