Gözlük Camları Nasıl Temizlenir ?

Gözlük bakimi gerçekten çok önemlidir.

Gözlük Camları Nasıl Temizlenir ?
11 Haziran 2014 Çarşamba 10:49

Camları silerken kullandığımız ürünlerden tutun sakladığımız yere kadar bilinmesi gereken çok şey vardır.

 

Gözlüğün temizlenmesi:

 

Gözlük camında çıkmayan kirler için özel temizleyici spreyler ve kir çözücü kullanılarak yapılan kâğıtlar kullanabilirsiniz. Bu tarz maddeler yok ise alternatif olarak şampuanla silebilirsiniz. Cama bir kaç damla şampuan damlatın ve parmağınızla nazikçe ovalayın. Şampuan yerine deterjan kullanmanız kesinlikle yanlış olacaktır. Sabunladıktan sonra bol su ile durulayıp yıkayınız. Kurulamak için yukarıdaki önerdiğimiz cam silme beziniz varsa güzelce kurulayın. Silme bezi yerine de normal kâğıt havlu kesinlikle kullanmayın.

 

Gözlük cami temizliğinde yapılan hatalar:

 

Kirlenmiş gözlük camlarını genelde kâğıt mendil veya tişörtün bir ucuyla sileriz. Bu işlem kesinlikle yanlıştır. Kâğıt mendil sert uçlu pamuk liflerinden oluştuğu için gözlük camin üzerindeki kiri cama bulaştırıp temizlemek yerine dağılmasına neden olur. Kiri temizlemediği gibi cam üzerinde küçük mikroskobik çizikler oluşturacaktır. Deterjan tarzındaki sabunlarla yıkayıp silmekte yanlışlardan biridir.

 

Gözlük silme bezinin önemi:

 

Gözlük camını silmek için kullandığınız silme bezinin seçimi çok önemlidir. Doğru bir silme bezinde bu tür özellikler olmalı. Öncelikle yumuşak ve hidrofil (su tutan) bir yapıdaki bez seçilmelidir. Cam üzerinde gezdirildiğinde rahat kaymasına özen gösterin ve bez sürekli temiz kalsın. İçerisinde kum, toz, kir bulunan silme bezi gözlük camında çizikler oluşturabilir.

 

Gözlüklerinizin ömrünü uzatmak için pratik bilgiler:

 

Gözlüğü çıkarıp takarken çift elinizi kullanın.

 

Gözlük camının çizilmemesi için cam yüzeyin yere temas etmesini engelleyin.

 

Gözlüğü sıkışacak yerde saklamayın. Çanta veya cep gibi yerlerde sıkışmasını önlemek için mutlaka kılıfında saklayın.

 

Yumuşak bez veya kâğıt mendil gibi cama zarar verecek ürünler kullanmayın. Gözük camları için yapılan özel maddeler kullanın.

 

Kozmetik ürünleri, alkol, aseton gibi ürünlerden uzak tutun.

 

Güneş ışınlarına direk maruz kalacağı yerde uzun süre bırakmayın. Özellikle arabanın ön camında uzun süre bırakmayınız.

 

Kaynak : ereglihaberleri.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.