Gözlüğün Tarihçesi...

Gözlük Ne Zaman Keşfedilmiştir?

Gözlüğün Tarihçesi...
22 Şubat 2015 Pazar 09:34

Günümüzdeki göz sorunlarını gözlükler ile halledebiliyorken eski tarihlerde açıkçası bu konu oldukça zor olup bu durumdan ötürü bir çok kişi çalışamamaktaydı.Göz kusurları insanların var olduğu zamandan itibaren günümüze gelmiş olup tam anlamıyla gözlük kullanımı ile bu göz kusurlarına bir çare olmuştur.


Gözlük tam olarak 13.yüzyılda keşfedilmiş olsa da gözün kusurunu gideren camın bulunması bundan çok uzun zaman önce gerçekleşmiştir.Gözlük bilindiği üzere numaralı denilen camlar ile gözünüzdeki kusurlar giderilmektedir.Şuan günümüze gelmiş durumda olan gözlüklerin aslında tam olarak kimin yaptığı kimin fikri olduğu bilinmemektedir.Fakat bilinen 1250 veya 1280 bu tarihler arasında bu icadın yapıldığıdır.


İlk olarak gözlükler sapsız kullanılmakta olup gözün ortasına otutturulurdu ve gözlük sapının icadı ise Edward Scarlett tarafından 1730 yılında gerçekleştirilmiştir.Ve dünya üzerinde ilk gözlükçü dükkanı 1783'de Philadelphia'da açıldı.

 
Kaynak:bilgiuzmani.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.