Gözlerinizin Değerini Bilin!

Estetikle bir süre için her şeyi gençleştirebilirsiniz, bir tek gözleriniz hariç. Gözler müdahale kabul etmez.

Gözlerinizin Değerini Bilin!
01 Kasım 2018 Perşembe 09:56

Göz Kuruluğu Çok Can Yakıcı olabilir
 
40 yaşın üstündeki kadınlarda daha sık rastlanan göz kuruluğu, hava kirliliğinin yüksek olduğu büyük şehirlerde daha yüksek oranlarda görülüyor. Uzun süre bilgisayar veya televizyon başında ekrana bakmak, yaşın ilerlemesi, çevresel faktörler, menopoz, klimalı ortamlar, kontak lens kullanımı, göz ameliyatları, sigara kullanılan ortamlarda bulunmak da göz kuruluğunun artmasına sebep olabiliyor.
Göz kuruluğu, özellikle akşam geç saatlerde bulanıklık veya gözlerde yorgunluk ya da sabah uyanınca gözü açmada zorlanma, gözlerde yanma batma şeklinde kendini gösteriyor.
Gözyaşı salgısı, erkek ve kadınlarda ilerleyen yaşla birlikte azalıyor. Oysa net görmeye ihtiyaç duyuyoruz.
Her sabah gazete okuyorsanız, göz kuruluğu yüzünden bunu yapamamaya başlarsanız, bu sizi rahatsız eden bir unsurdur. Her gün sekiz saat bilgisayar kullanırken bu altı saate düşüyorsa bu canınızı sıkan bir şeydir. Bunun altında yatan sebeplerden en önde geleni kuru gözdür.
Gözü nemli tutabilmek için, gözyaşının yerini tutan birçok suni gözyaşı damlası var. Birinci aşamada günde iki defa damla damlatıyorsanız, tedavi edilmezse ikinci basamakta bu beşe çıkıyor. Yanına ek ilaçlar almak durumunda kalıyorsunuz. 


Kişi gözünde devamlı bir yanma batma ve yabancı cisim hissi olduğu için sosyal ve görsel olarak rahatsızlık hissediyor. Kişinin hem kendi görüşü bozuluyor, hem de sık göz kırpma ve kızarık göz karşıdaki kişileri rahatsız edebiliyor.
Estetiğin Para Etmediği Tek Organınız
 
Gözler asla müdahale kabul etmez. Çünkü iki göz kapağı arası sürekli havayla temas ettiği için seneler içinde giderek sararıyor.
‘Gözlerimin parlaklığı azaldı’ sık sık söylenen bir sızlanmadır.
Göz yaşı yapısı sağlıklı olanlarda bu parlaklık azalması daha geç oluşuyor.
Vücudumuzda havayla temas eden iki önemli yer var. Ağzımız ve göz kapağı aralığımız. Sağlıklı ve yeterli gözyaşınız yoksa enfeksiyonlara da daha açık hale geliyorsunuz. Konjonktivit, alerji, kirpik dibi iltihabı gibi birçok hastalığa daha yatkın oluyorsunuz.
Romatizma da Göz Kuruluğu Yapıyor
 
Gözlerinizde aşağıdaki belirtiler varsa göz doktorunuza başvurmalısınız.
1) Kuruluk
2) Kaşıntı
3) Yanma, batma
4) Yabancı cisim hissi
5) Işığa duyarlılık
6) Aşırı gözyaşı dökmek
7) Bulanık görme veya geceleri görmede zorluk
8) Yorgunluk
 
Hangi Durumlarda Göz Kuruluğu Olasılığı Artar?

1) Yaşlanma

2) Çevresel faktörler: Nemi düşük, sıcak veya rüzgarlı ortamlar, radyasyon veya kimyasal maddelere maruz kalma, yüksek yerlerde bulunma

3) Menopoz

4) Klimalı ortamlar: Klima kullanımı ortamın kurumasına neden olarak gözyaşının buharlaşmasını hızlandırmakta ve Kuru göze yol açmaktadır

5) Kontak lens kullanımı: Kontak lens kullanımı gözyaşının daha hızlı buharlaşmasına sebep olacağından kuru göze yol açmaktadır.

6) Göz ameliyatları

7) Yoğun bilgisayar kullanımı, TV ekranı karşısında uzun saatler geçirme

8) Sigara dumanındaki maddeler

9) Romatizma

10) Hastalıklar ve tedavide kullanılan ilaçlar. Hipertansiyon, kalp hastalıkları, diyabet, tiroid (guatr), alerji ve depresyon gibi çeşitli hastalıklar ve bu hastalıklarda kullanılan ilaçlar kuru göz hastalığını tetikleyebilmektedir

11) Göz tansiyonu

12) Otomobil, uçak gibi yerlerde havalandırmanın doğrudan göze gelmesi

13) Kuru odada uyumak

14) Güneşli ve rüzgarlı havalarda güneş gözlüğü takmamak
 
Kaynak: Yeni Akit
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.