Gözleriniz Neden Yorgun Görünüyor? Yorgun Göz Sorunu

“Yorgun görünüyorsun” sözü, hiçbirimizin gün içinde dostlarımızdan veya iş arkadaşlarımızdan duymak istediğimiz bir şey değil.

Gözleriniz Neden Yorgun Görünüyor? Yorgun Göz Sorunu
05 Şubat 2022 Cumartesi 11:59

Uyandığımda Gözlerim Neden Yorgun Görünüyor?

“Yorgun görünüyorsun” sözü, hiçbirimizin gün içinde dostlarımızdan veya iş arkadaşlarımızdan duymak istediğimiz bir şey değil.

Bu söz dostlarımızın, görünüşümüz hakkında endişeyle söyledikleri bir söz olsa da, sağlığımız için elimizden gelenin en iyisini yapmadığımızı hissetmemize neden olabilir.

Belki hasta çocuğunuz için bütün gece ayakta kaldınız, ama belki de harika bir gece uykusu çektiniz. Harika bir gece uykusu olsa bile, bazen aynaya bakıp “uyandığımda gözlerim neden yorgun görünüyor” diye kendinize sorabilirsiniz.

Yorgun Gözleri Nasıl Düzeltirsiniz?

Yorgun görünen gözlerinizi düzeltmek göründüğünden daha zor olabilir. Yeterince uyumak ve sağlıklı bir diyet uygulamak, başlangıç için iyi bir aksiyon olsa da, göz sağlığı uzmanınız ve diğer sağlık hizmeti sağlayıcıları ile konuşmak, sağlığınızın mümkün olan en iyi durumda olduğundan emin olmak için atmanız gereken çok önemli bir adımdır.

Sabahları Gözlerinizde Neden Ağırlık Hissedersiniz?

Gözlerimizin altındaki koyu halkalardan nefret etsek de, yeni uyandığımızda bile gözlerimizi yorgun hissetmemizin birçok nedeni olabilir. Dikkate alınması gereken olası nedenlerden bazıları bunlar olabilir:

Alerjiler : Mevsimsel alerjiler veya kimyasal ve gıda alerjilerinin tümü bu listeye dahil edilebilir. Alerjiler şişlik, koyu halkalar, kaşıntı ve yorgun görünen gözlere neden olabilir.

Dehidrasyon: Vücudunuzu nemli tutmak sadece daha iyi hissetmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda daha iyi görünmenize de yardımcı olur. Her gün daha fazla su içmeyi deneyin ve bunun gözlerinizin ve yüzünüzün görünümünü nasıl değiştirdiğini görün.

Yaş: Hepimiz yaşlandıkça cildimiz değişir. Kollajen üretimi yavaşlar ve cildimiz incelir, bu da derinin altındaki kan damarlarını görmeyi kolaylaştırır. Bu, gözlerinizin alt kısmının karanlık ve çökük görünmesine neden olabilir.

Diyet: Ne yersen osun, değil mi? Bu nedenle diyetinizi gözden geçirmek ve düzenlemek, yeterince su içmek, cildinizi nemlendirmek ve sıkılaştırmak için göz kremi kullanmak, bunların hepsi daha genç ve canlı görünmenize yardımcı olabilir.

Göz Yorgunluğu: Bütün gün bilgisayar başında çalışıyorsanız, göz yorgunluğu doğal olarak gününüzün bir parçası olacaktır. Göz yorgunluğu nedeni ile vücudunuzun kan akışı artabilir, bu da yorgun, koyu renkli gözlerin görünümüne neden olur.

Kemik Yapısı: Hepimiz farklı kemik yapıları ile doğduk ve bazıları bo konuda diğerlerinden daha şanslı. Bazı insanlar bu nedenle gözlerinin altındaki koyu halkaları diğer insanlardan daha kolay iyileştirebilir.

Gözlerimi Nasıl Rahatlatırım?

Gözlerimiz dünyaya açılan penceremiz ve görmek her zaman olduğu gibi günümüzde de hayatımız için çok önemli bir rol oynar. Bu nedenle, rahatlamak ve gözlerinizi dinlendirmek için zaman ayırmanız çok önemlidir. Gözlerinizi birkaç dakika kapatmak, soğuk kompresler uygulamak ve kurursa suni gözyaşı kullanmak, gözlerinizi rahatlatmanın basit yolları olabilir.

Gözlerinize İyi Bakın

Göz doktorunuzu düzenli olarak ziyaret etmek, gözlerinize iyi bakmanın ve sağlıklı görme alışkanlıkları oluşturmanın en iyi yoludur. Göz muayenenizi en son ne zaman oldunuz, eğer üzerinden 1 yıldan daha fazla zaman geçtiyse en kısa zamanda hemen bir randevu alarak göz doktorunuza genel bir muayene olmayı ihmal etmeyin.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.