Gözlerdeki Kızarıklığı Gidermenin 5 Basit Yolu

Gözler ruhun aynası ise kanlanmış ve kızarık gözler de, göz sağlığınızın aynasıdır. Gözlerdeki kırmızılık, bir şeylerin ters gittiğini size anlatan en belirgin işarettir.

Gözlerdeki Kızarıklığı Gidermenin 5 Basit Yolu
06 Aralık 2017 Çarşamba 16:09

Gözler Neden Kızarır?

Bir sorun olduğunda, gözlerdeki kan damarları genişler ve iltihaplanır. Bu da gözlerin kızarmasına neden olur. Kızarıklığa neden olan şeyi saptamak her zaman çok kolay olmayabilir. Ancak bazı basit nedenleri de vardır ve ortadan kaldırmak çok kolaydır. İşte göz kızarıklığına neden olabilecek basit durumlar ve çözümleri.

1) Alerjiler
Alerjik reaksiyonlar gözlerinizi sulandırır ve kaşındırır. Siz de kaşınan gözlerinizi bir güzel ovalarsınız. Ancak bu durumun daha da kötüleşmesine ve gözlerinizin kızarmasına neden olur. Alerjik reaksiyonlar, vücudun doğal bağışıklık sistemi zararsız bir uyarana karşı aşırı tepki verdiğinde ortaya çıkar. Hemen her şey de alerjiye neden olabilir. Bu nedenle alerjiye maruz kaldığınızda buna neden olan şeyden uzaklaşmalı ve göz kızarıklığınızı azaltmak için gözlerinize dokunmamalısınız. Göz damlaları ve antihistaminik ilaçlar da işinize yarayabilir.

2) Pembe Göz
Pembe göz, konjunktivit için kullanılan tıbbi olmayan bir terimdir. Bakteriyel, viral veya alerjiye bağlı bir enfeksiyon, gözlerde şişliğe ve kaşıntıya neden olur. Üstelik kolayca yayılır ancak nadiren ciddi hale gelir. Bu durumda yapmanız gereken şey kızarıklığın hafiflemesi için soğuk kompres yapmaktır. Bu gözlerinizi rahatlatır ve iyi hissetmenizi sağlar. Ancak enfeksiyon birkaç gün içerisinde kaybolmazsa mutlaka doktorunuza görünmeniz gereklidir.

3) Çok Alkol Tüketmek
Eğer çok fazla alkol kullandıktan sonra ertesi gün gözlerinizin parlak kırmızı olduğunu fark ederseniz, damarlarınızın ne kadar zorlandığını gözlerinizle gördünüz demektir. Alkol gözlerdeki küçük kan damarlarının genişlemesine neden olur. Bu nedenle de gözde fazla kan akar. Çok içmemek, vücuttaki alkolü çabukça dışarıya atmaya çalışmak ve bazı göz damlaları bu kızarıklığı gidermek konusunda etkilidir.

4) Az Uyku
Uyku eksikliğinde gözlerinize ulaşan oksijen miktarında düşüş yaşanır. Bu da gözlerinizdeki kan damarlarının genişlemesine ve kırmızı görünmesine neden olur. Kızarıklığa neden olan bir diğer faktör de devreye girer: Uyku eksikliği yüzünden uzun süre açık kalan göz yüzeyinin yağlanması azalır ve bu kuruma da kızarıklığa neden olur. Bu kızarıklığı sakinleştirmenin en iyi yolu ise daha uzun bir uyku çekmek ya da suni gözyaşlarıyla kurumanın önüne geçmeye çalışmaktır.

5) Arpacık
Arpacıklar gözkapağının yan kenarında çıkan sivilcelerdir. Genelde pembe renkte olurlar ve insana ciddi anlamda rahatsızlık verebilirler. Bir arpacıkla karşılaştığınızda yapmanız gereken şey tüm sivilcelerde olduğu gibi onunla oynamamaktır. Eğer oynarsanız büyütebilir ve mikrop kapmasına neden olabilirsiniz. Birkaç gün beklerseniz kendiliğinden geçecektir. Eğer sık sık çıkıyorsa mutlaka bir göz doktoruyla görüşmelisiniz.

Kaynak: Hürriyet.com.tr
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.