Gözkoop hedefine emin adımlarla ilerliyor!

S.S Tüm Optisyenler ve Gözlükçüler Temin Tevzi Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Gözlükçü Taylan Küçüker bir basın açıklaması yaparak

Gözkoop hedefine emin adımlarla ilerliyor!
06 Şubat 2015 Cuma 13:04

 "Gözlükçülerin Türkiye'de ilk kurduğu kooperatif Gözkoop hedefine emin adımlarla ilerliyor" dedi.

Küçüker açıklamasında, "Gözkoop (S.S. Tüm Optisyenler ve Gözlükçüler Temin Tevzi Kooperatifi) Türkiye'de ilk kurulan Optik ürünler kooperatifidir. 29.07.2011 tarihinde 27 ortakla İzmir'de kurulmuştur. Üye sayısı 136 'u aşarak hızla emin adımlarla büyümektedir.

Gözkoop, ortaklarına daha iyi hizmet sunabilmek için sürekli bir değişim sürecindedir. Optik sektörü içerisindeki çeşitlenmeyi ve gelişmeyi daha yakından izlemek ve her aşamada ortaklarının en yakın danışmanı olarak hizmet üretmek amacıyla yola çıkan GÖZKOOP; artık daha güçlü, daha sistematik, daha yenilikçi ve çok daha çağdaş bir hizmet anlayışıyla hareket ediyor. İletişim teknolojilerini yakından izleyip çok iyi kullanarak, üyelerinin birincil gereksinimi olan cam çerçeve diğer girdilerinin temin ve tedarik hizmetine çağdaş bir nitelik kazandırma yolunda, üyelerinin önerileri doğrultusunda önemli adımlar atmıştır.

GÖZKOOP Üyelerinin ve çalışanlarının gücüyle hızla büyümeye ve gelişmeye devam etmektedir. Markası olan ürünlerin karekod sistemine uyumlu paralel hazırlama sistemi ile çalışmakta, üye talepleri ve hizmetlerimiz, eğitim, sosyal sorumluluk çalışmalarımız artarak sürmektedir.

En verimli örgütlenme yapısını ve işletmecilik kurallarını sistemine kazandırarak, kurumsal bir örgüt yapısını gerçekleştirmek, var olan ve kurulacak kooperatifleri desteklemektedir.

Sürdürülebilir bir büyüme hızını planlamak ve onu tavizsiz uygulamak ve denetlemek,

Çalışanların verimliliğini ve refahlarını ön planda tutmak, kurumsal kültür yaratmak,

ortaklarının küçük birikimleri ve katkılarından oluşan öz kaynakların arttırılmasını sağlayacak modeller geliştirip bunları hayata aktarmak, etik değerleri ön planda tutarak, uygulamalarda sosyo-ekonomik ve yasal sistemin boşluklarından asla yararlanmamak.Yapılan toplumsal çalışmaları, kurumun hedef kitlesi ve sosyal paydaşları üzerine pozitif algı değişiklikleri yaratacak sosyal sorumluluk projeleri ile güçlendirmeyi hedeflemiştir.

Son tüketicinin ulusal baz da kooperatif üyesi müesseseleri tercih etmesini sağlayacak hizmetleri var ederek, kooperatif üyesi ortaklarımızı iktisadi açıdan güçlendirerek, güçlenmek. Bu çalışmalar aynı zamanda ortağı olmayan geleneksel müesseselerin de büyük sermaye şirketleri karşısında var olma sigortası olacaktır

" Gözkoop; Geleneksel müesseselerin birlik beraberlik adına olağanüstü bir başarısının öyküsüdür."

Üç sene önce 27 ortakla İzmir'de kurulan Gözkoop, 136 ortağa ulaştı.Gözkoop geleneksel müesseselerin yaşam ve iktisadi sigortasıdır. Gözkoop'un, istikrarlı bir şekilde büyüyerek üç sene içerisinde geldiği nokta, birlik ve beraberlik adına geleneksel müesseselerin olağanüstü başarısının öyküsüdür. 4-7 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenen, optisyenleri ve gözlükçüleri bir araya getiren Gözkoop toplantısını tedarikçilerimizin de katılım ve desteğiyle Mardin Erdoba Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıya çok yoğun ilgi ve katılım oldu. Türkiye'nin dört bir tarafından ortaklarımız aileleri ile birlikte Mardin'e aktı.

Ailelerimiz ortaklarımız bir araya geldi, daha çok kaynaştı, aidiyet duygumuz arttı. Tedarikçilerimizin ve kooperatifimizin sağladığı zengin koleksiyonları inceleme görme ve sipariş verme imkânı elde etti. Cam ve çerçeve de kendi markalarımızı yaratıyoruz. Öncelikle Türkiye'de faaliyet gösteren üretici ve tedarikçilerimizle anlaşarak faaliyet göstermeye büyük özen gösteriyoruz. Ortaklarımıza zengin koleksiyonları en uygun fiyatlarla sunuyoruz.

Mardin Cercis Murat Konağı'nda yaptığımız gala gecesine ortaklarımız eş ve çocukları ile katıldı. Mardin yerel sanatçılarının yöre türküleri, meze salata ve yemekleri, sıra ve kına gecesi muhteşemdi. Her ortağımız Gözkoop organizasyonu içerisinde olmaktan bir kez daha gurur duydu iftihar etti.

İlerleyen dönemlerde toplantı etkinliklerimiz yurt dışı ve içi daha kapsamlı programlarla artarak sürecektir.

Gözkoop olarak benzer kooperatifleri destekliyor, meslektaşlarımıza da bu kooperatiflere üye olarak destek olmaya çağırıyoruz. Bir gün Türkiye'de geleneksel müesseselerin var olma mücadelesi yapılacaksa bu mücadelenin yapılacağı zemin kooperatiflerimiz olacaktır.

Kooperatifler mesleki geleceğinizin iktisadi güvencesidir" dedi.

 

Kaynak: sivasanadolu.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.