Gözaltı Morlukları Neden Olur?

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Yüzer, gözaltı morlukları çoğu kişiden görülen cilt pigmentasyon sorunu olduğunu belirtti.

Gözaltı Morlukları Neden Olur?
05 Ocak 2020 Pazar 11:00

Gözaltı morlukları neden oluşur?

Gözaltı morluklarının çoğu kişiden görülen cilt pigmentasyon sorunu olduğunu belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Dr. Yüzer, “Bu morluklar kişiye olduğundan daha yaşlı, yorgun ve halsiz gösterir” diye konuştu

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Yüzer, gözaltı morlukları çoğu kişiden görülen cilt pigmentasyon sorunu olduğunu belirtti. Dr. Yüzer, "Bu morluklar kişiye olduğundan daha yaşlı, yorgun ve halsiz gösterir.
Birçok kişi bu durumdan rahatsız olup çeşitli kürler veya makyaj ile kurtulmaya çalıştığını söyler fakat yapılan bu kürler geçici olarak morluğu azaltsa da tam anlamıyla ortadan kaldırmaz" dedi.

Op. Dr. Hakan Yüzer, gözaltı morlukları neden oluştuğu ve tedavisi konusunda şunları söyledi:

"İlerleyen yaşın da etkisi ile vücudun hemen her yerinde etkisini gösteren yağ, kas ve kemik kaybı göz çevresinde de oluşur. Yani incelen yağ tabakası gözaltı morluğunu belirginleştirebilir. Sadece yorgunluk ve uykuyu alamama durumu gözaltı morluklarına sebep olmaz."

Nasıl tedavi edilir?

Op. Dr. Hakan Yüzer, morlukların tedavisiyle ilgili olarak ise şunları söyledi: "Gözaltı morlukları tedavisi için öncelikle bu sorunun nedeni araştırılarak tedavi edilebilir bir durum sonucu meydana gelmişse tedavi yöntemlerinden uygun olan yapılır.

Lazer: Lazer yöntemi ile cilt rengi düzeltilir yani morluklara sebep olan kan damarlarının görüntüsü lazer ile normal cilt renginde görünmesi sağlanarak morluk ortadan kaldırılır.

Kimyasal Peeling: Lazer teknolojileriyle uygulanan kimyasal peeling işlemi, sorunlu alanda kolajenin artmasını sağlayarak genel cilt kalitesinin iyileşmesini ve böylelikle gözaltı morluklarının giderilmesini sağlar.

Yağ transferi: Hastanın kendi vücudundan yağ alınır, kök hücre ile zenginleştirilerek yağ enjeksiyonu gözaltı morluğu tedavisinde kullanılır. Kök hücre kullanılarak zenginleştirilen bir serum enjekte edildiği için uygulamanın sonuçları başarılıdır.

Cerrahi Yaklaşım: Başka bir yöntem ise cerrahi yaklaşımdır. Gözkapağı cerrahisi ile göz çevresi yeniden yapılandırılır ve canlandırılır."

Kaynak:www.yenimesaj.com.tr
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.