Göz Sağlığınızdan Olmayın!

Uzmanlar uyarıyor! Lenslerinizle denize ve havuza girmeyin!

Göz Sağlığınızdan Olmayın!
20 Haziran 2015 Cumartesi 08:31

İnsanların bir kısmında görme ile ilgili problemler bulunmaktadır. Daha iyi görebilmek için, insanların birçoğu gözlük kullansa da bazı insanlar lens kullanmayı tercih etmektedir. Lens kullanmak gözlük gibi kolay değildir. Lens kullanan kişilerin oldukça dikkatli olması gerekmektedir. Çünkü lens kullanıcılarının uymaları gereken çeşitli kurallar bulunmaktadır. Lenslere su temas etmemesi de bunlardan en önemli olanıdır. Yani duş, havuz ya da deniz gibi eylemlerin lensler çıkarılarak yapılması tavsiye edilmektedir. Aksi takdirde istenmeyen sonuçlar meydana gelebilmektedir. Bu problemlerin sebebi ise su ile temas eden lenslerin eski sağlıklı yapılarını bozmasıdır. Böyle bir durum ile karşılaşmamak için denizde lens kullanılmaması ya da lens ile beraber su geçirmeyen gözlüklerin kullanılması tavsiye edilmektedir.

Uzmanlar lenslerin su ile temas ettirilmemesi gerektiğini söylemektedir. Bu yüzden de denize lens ile girilmemesi ifade edilmektedir. Çünkü lensler su ile temas ettiğinde lens üzerinde mikroorganizmaların artışı gözlenmektedir. Ayrıca denize lens ile girildiğinde lensler kolay bir şekilde gözden çıkabilmektedir. Bu durumda da lenssiz kalmak söz konusu olabilmektedir. Fakat bazı insanların göz numaraları büyük olduğu için lens ya da gözlük kullanmadıkları zamanlarda kendilerini huzursuz hissedebilirler.

Çünkü bu durumlarda görme yetenekleri oldukça kısıtlanmış bir hal alır. Böyle insanlar mecburen denize lensle girmek zorunda kalabilirler. Suyun lens ile temasını engellemek için de su geçirmeyen gözlüklerin kullanılması tavsiye edilmektedir. Aksi takdirde kolay bir şekilde lensler zarar görebilmektedir. Lensler zarar görünce de göz üzerinde problem riski artmaktadır.


Gerekli önlemler alınmayıp lens ile denize girildiğinde göz ile temas eden mikroorganizmalar enfeksiyona neden olabilmektedir. Özellikle gözün ön tarafında bulunan şeffaf tabakada meydana gelen enfeksiyonlar tehlikeli olabilmektedir. Bunun sonucunda da ciddi problemler meydana gelebilmektedir. Bu yüzden de lens kullanan kişilerin bu duruma özen göstermesi gerekmektedir.

Çünkü lens ile denize girildiğinde problem çıkma riski fazladır ve bu durum yaygın olarak gözlenmektedir.

Kaynak: nasilkolay.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.