Göz Renginiz Karakterinizi Belirliyor

İsveç'teki Orebro Üniversitesindeki araştırmacılar 428 denekle ilginç veriler ortaya çıkartan bir çalışmaya imza attılar. Çalışmanın konusu; göz renklerinin insanların karakterlerini yansıtıp yansıtmadığı yönündeydi. Ortaya çıkan sonuçlarda, göz renginin, gerçekten de insanların karakterleri hakkında bilgiler verdiği anlaşıldı.

Göz Renginiz Karakterinizi Belirliyor
23 Kasım 2017 Perşembe 09:14

İsveç'teki Orebro Üniversitesindeki araştırmacılar 428 denekle çok ilginç veriler ortaya çıkartan bir çalışmaya imza attı. Çalışmanın konusu; göz renklerinin insanların karakterlerini yansıtıp yansıtmadığı yönündeydi. Ortaya çıkan sonuçlarda, göz renginin, gerçekten de insanların karakterleri hakkında bilgiler verdiği anlaşıldı. Peki, nasıl oluyor da karşımızdaki kişinin göz rengine bakıp da onun karakteri hakkında bilgi alabiliyoruz?

Dr. Anthony Fallone, Edinburgh Üniversitesinde yaptığı çalışmalar ışığında şunları söylüyor: "Göz, nörolojik açıdan direkt beyinle bağlantılı bir organ. Hatta beynimizin bir parçası. Beyin organına, fiziksel olarak baktığımızda da bunu görebiliyoruz aslında. Beyin aktivitelerimiz doğal olarak gözlerimize yansıyor."

Araştırmalar gösteriyor ki göz rengimiz, beynimizdeki frontal lob ile aynı genden etkilenerek oluşuyor. Yani bizi biz yapan en temel parçacıklar, göz rengimizi belirliyor. Peki, hangi göz rengi hangi karakter tipinin bir yansıması? İşte 428 denekle yapılan ve elde edilen sonuçlar:

Göz Renklerinin İnsan Karakterine Etkisi

 
1. Koyu Kahverengi ve Siyaha yakın gözler
 
Doğuştan liderlik özelliklerine sahip ve çok keskin kararlar verebilen karakterler, genelde bu göz rengine sahip oluyor. Göz bebeğindeki siyahın çok baskın olduğu bu gözlere sahip insanlar, diğer kişiler tarafından daha makbul bulunuyor. Bu da lider olmalarını sağlıyor, yani herkesin üstünde uzlaşmaya varabileceği kişiler, koyu kahverengi rengi taşıyorlar. Aynı zamanda bu göz rengini taşıyan insanlar odaklanma konusunda çok başarılı olduklarından genelde sporda başarılı oluyorlar. Herhangi bir müsabakada, baştan sona disiplini elden bırakmayan bu insanların derinlerinde taşıdıkları dirayet onları özel yapıyor.
 
2. Mavi gözler
 
Melek ya da şeytan... Hangisi olacağınıza, yapacağınız seçimler karar veriyor. Mavi göz rengine sahip insanların büyük bir manevi gücü bulunuyor bunu, hangi yönde kullandıklarına göre karakterleri oluşuyor. Mavi göz rengine sahip insanlar asla arada derede kalan insanlar olmuyor. Egoist olmak mavi göz rengine sahip kişilerde baskın olarak görülebiliyor. Mavi gözlü insanlar gelişime daha açık, daha modern ve kolay adapte olabilen insanlar olarak genelde diğer insanlardan ayrışıyor. Mavi gözlü insanların çoğunlukta olduğu toplumlar, daha özgür topluluklar oluşturuyorlar. Pitssburgh Sağlık Okulu'nun yaptığı saptamalar mavi göz rengine sahip kişilerin, acıya çok dayanıklı olduklarını gösteriyor. Doğum sancısı ve hamilelik stresini mavi gözlü kadınların çok daha rahat aştığı, deneklerde net bir şekilde ortaya çıkmış. Karşısındaki kişide etkileme gücünü elinde bulunduran mavi renkli gözlere sahip insanlar kötülüğü seçtiklerinde, çok tehlikeli insanlar olabiliyorlar.
 
3. Gri gözler
 
Çok ender olarak rastlanan gri gözler, aslında mavi rengin bir türüne ait. İki farklı karakteri bünyesinde taşıyan gri renk gözlere sahip kişiler hakkında söylenebilecek en önemli şey, herkesten sakladıkları bir yönlerinin olduğu. Bu da mavi renkli gözlere sahip insanlardaki gibi iyi ya da kötü karaktere kolay bürünebilmelerini sağlıyor. Bu göz rengine sahip insanların renk tonu biraz daha açıksa, ortaya bir kahraman çıkıyor. Uçuk mavi renge benzetilen bu renk tonuna sahip kişiler, genelde diğer insanlara yardım etmek için yanıp tutuşan iyilik melekleri oluyor.
 
4. Ela gözler
 
Ülkemizdeki en yaygın göz renklerinden biri olan ela gözler çok özel bir karakterin aynası aslında. Üstünüzdeki renge ve ışığa göre yeşilden kahverengiye doğru büyük bir renk cümbüşü sunan ela gözlere sahip insanlar, kendine has özelliklere sahip oluyorlar. Genel olarak, spontane yaşayan ve özgürlükçü insanlar olan ela gözlüler dengeli olsalar da gizemli yönleriyle de dikkat çekiyorlar. Güney Avustralya Üniversite'sinden Dr. Matthew Leach ise yaptığı bir araştırmada ela gözlü insanların sindirim sistemi sorunlarını daha çok yaşadığını tespit etmiş. Göz renklerine göre yapılan kan testlerinde ela gözlü insanların karaciğerlerindeki ortak değerlerin böyle bir sonuç ortaya çıkarttığı anlaşılmış.
 
5. Açık Kahverengi gözler
 
Ülkemizdeki en yaygın göz renklerden bir diğeri olan açık kahverengi ise, arkadaş canlısı ve sıcakkanlı insanlarda ortaya çıkıyor. Prag'daki Charles Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar bu göz rengine sahip insanların kibar, saygıdeğer ve ağırbaşlı olduklarını göstermiş. Bu göz rengine sahip insanların diğer insanlardan daha az uyudukları tespit edilen bir başka veri. Bu sebeple uyku, bu insanlar için genelde bir sorun olabiliyor. Zamanında yatmak, zamanında kalkmak konusunda açık kahverengi gözlere sahip insanlar çoğunlukla sıkıntı çekiyor.
 
6. Yeşil gözler
 
Çekicilik, bu gözlere sahip insanların ortak özelliği olarak ortaya çıkıyor. Çekici olarak tanımlanan bu göz rengine sahip kişiler etrafındaki kişileri en hızlı etki altında bırakanlar olarak tespit edilmiş. Etrafındakileri yönetme konusunda liderlik vasfı olmamasına rağmen, insanları perde arkasından yönlendirmede tam bir usta olan yeşil gözlü kişiler dikkat edilmesi gereken karakterler. İpleri bir şekilde elinde tutmayı başaran yeşil gözlü insanlar, Dr. Hamadi Kallel'in tespitlerine göre gizemli ve özgüveni yerinde insanlar. Yaratıcı olan ve sinirlerini kolay kontrol edebilen yeşil gözlüler, kriz yönetimleri için biçilmiş kaftan.

Göz Renklerinin Ülkelere Göre Dağılımı


Ülkemiz daha çok açık kahverengi ve ela gözlerin etkin olduğu alanlara sahip. Koyu kahverengi de güneydoğu ve kuzeybatımızda görülüyor. Koyu kahverengi rengin hakim olduğu baskın liderlik özelliklerinin genelde diktatörler çıkartan coğrafyalarda etkin olduğunu görebiliyoruz. Misal İtalya'da da yine koyu kahverengi gözler hakim Sezar gibi sert diktatörlerin doğduğu bir coğrafya. Melek mi Şeytan mı olacağı belirsiz olan mavi renkli gözlerin Almanya, Fransa ve kuzey ülkelerinde görüldüğü açıkça belli ki Hitler, Napolyon gibi kimilerine göre şeytan sayılabilecek karakterlere ev sahipliği yapmış bir coğrafya. Bu durum mavi gözlü insanların daha özgür toplumlar oluşturduğu yönündeki tezi de destekliyor ki Kuzey Avrupa ülkeleri bu konudaki farklarını net bir şekilde hissettiriyor.
 
Dünya geneline baktığımızda ise mavi göz renginin genetik olarak Avrupa'da gözlemlendiğini görmek mümkün. Bu haritalara ve ortalamayı almaya çalıştığımızda ülkemizdeki insan karakterinin Avrupa'dan ziyade dünyanın geri kalanıyla uyumlu gözüktüğünü söylemek mümkün.
 
Kaynak: Radikal.com.tr
 
 
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.