Göz Muayenesi Bu 8 Hastalığı Erken Teşhis Ettiriyor

Genel sağlığınız hakkında çok önemli olacak hastalıkların teşhisi için bir göz doktoruna gitmeniz hayati önem taşıyor.

Göz Muayenesi Bu 8 Hastalığı Erken Teşhis Ettiriyor
22 Aralık 2023 Cuma 10:57

GÖZ MUAYENENİZİN GENEL SAĞLIĞINIZ HAKKINDA SİZE SÖYLEYEBİLECEĞİ 8 ŞEY

Orta ila şiddetli görme bozukluğu olan 40 yaş ve üzeri 11.305 katılımcıdan oluşan bir araştırma grubundaki insanlardan %35'i görme bakımına ihtiyaç duymadıklarını söyledi, ancak…
İşte bu yüzden bu insanlar düzenli göz bakımını atlıyorlar. Ancak genel sağlığınız hakkında çok önemli olacak hastalıkların teşhisi için bir göz doktoruna gitmeniz hayati önem taşıyor. Göz muayenesi altta yatan sağlık probleminizin olup olmadığını öğrenmenize yardımcı olacaktır.

Düzenli görme bakımının gerekliliği konusunda hâlâ şüpheniz mi var?

Göz muayenelerinizin genel sağlığınız hakkında size söyleyebileceği sekiz şeyi öğrenmek için okumaya devam edin ve en kısa zamanda göz hekiminize bir randevu almayı ihmal etmeyin.

1. İnmenin Erken Belirtileri

İnmenin erken belirtilerinden biri gözlerin arkasında kan pıhtılaşmasıdır. Sorun şu ki bu pıhtılar mikroskobiktir, yani siz aynaya baktığınızda bunu fark etmeniz mümkün değildir dolayısıyla onları görmenin tek yolu göz muayenesinden geçmektir. Böyle bir sorununuzun olup olmadığını öğrenmek ve size daha büyük sorunlar açmasını önlemek, tedavisine bir an önce başlamak istiyorsanız en kısa zamanda göz hekiminize randevu almayı ihmal etmeyin.

2. Diyabet

Göz bakımı muayenesi aynı zamanda gözlerinizde diyabet belirtisi olan kan lekelerinin ortaya çıkarılmasına da yardımcı olacaktır. Bu aşamada dalgalı bulanık görme yaşıyor olabilirsiniz. Tedaviye erken başlamak ve diyabet nedeniyle ciddi görme kaybından kaçınmak istiyorsanız.

3. Yüksek Tansiyon

Yüksek tansiyonu olan kişilerin gözlerindeki kan damarları genellikle hasar görmüştür. Sorun şu ki, göz muayenesi yapılmadan bu sorunları tespit etmek zordur. Bu yüzden bugün göz doktorunuza ulaşıp göz muayenesi randevusu almalısınız.

4. Yüksek Stres Seviyeleri

Kapsamlı göz muayeneleri aynı zamanda yüksek stres seviyenizin ne zaman olduğunu tespit etmenize de yardımcı olacaktır. Doktor, stres belirtisi olan gözlerinizin seğirdiğini fark edecektir. Buradaki amaç, stres seviyenizi azaltmak ve sağlığınızı geliştirmek için harekete geçmektir.

5. Kolesterolünüz Yüksek Mi?

Çoğu insan herhangi bir fiziksel semptom olmadığı için kolesterol düzeylerinin yüksek olduğunun farkında değildir. Bu nedenle, herkesin yüksek kolesterol düzeyine sahip olabileceği için bu sorunu yalnızca obez kişilerin yaşadığına inanmayın. Bu sorunu tespit etmenin yollarından biri düzenli göz bakımı yaptırmaktır.

6. Kontak Lenslere İhtiyacınız Var Mı?

Kontak lens almayı ne zaman düşünmeniz gerektiğini bilmek için göz muayenesi yaptırmak da hayati öneme sahiptir. Buradaki fikir görüşünüzü ve göz konforunuzu iyileştirmektir. Bu nedenle ideal kontak lenslere ilişkin öneriler almak için uzman bir göz doktoruna başvurmalısınız.

7. Daha Fazla Uykuya İhtiyacınız Var Mı?

Art arda günlerce yeterince uyumadığınızda vücudunuz buna uyum sağlar, ancak bu iyi olduğunuz anlamına gelmez. Uyku eksikliği hipertansiyon gibi birçok başka sağlık sorununa yol açmaktadır. Göz muayenesi yaptırmak, yeterince uyuyup uyumadığınızı anlamanıza yardımcı olacaktır.

8. Kanser

Çoğu insan çok geç olana kadar kanser olduğunun farkına varmaz. Bu aşamada kanseri tedavi etmeye çalışan doktorlar için zorlu bir mücadele var. Kanseri erken tespit etmenin en kolay yollarından biri düzenli göz bakımı yaptırmaktır.

Düzenli Olarak Göz Doktoruna Görünerek Sağlığınızı İyileştirin

Artık göz doktoruna görünmenin lüks değil zorunluluk olduğunu anlıyor olmalısınız. Kapsamlı göz muayeneleri, yukarıdaki sağlık sorunlarının tamamını erkenden ortaya çıkarmanıza yardımcı olacaktır.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.