Göz Kızarıklığını Hafife Almayın!

Göz kızarıklığında kalıcı olabilen sorunların  önüne geçebilmek için erken tanı ve tedavi büyük önem taşımaktadır.

Göz Kızarıklığını Hafife Almayın!
29 Kasım 2016 Salı 14:39

Gözlerde kızarıklık herkesin başına gelebilen bir durum olduğunun altını çizen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emel Çolakoğlu, özellikle rüzgarlı kış günlerinde ve ışık yansımasının fazla olduğu karlı ortamlarda gözlerde sulanmanın yanı sıra kızarıklık yaşanmasının mümkün olduğu bilgisini verdi.

Göz kızarıklığı konjunktiva damarlarının genişleyerek verdiği tepki sonucunda geliştiğini ifade eden Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emel Çolakoğlu, çoğu zaman geçeceğini düşünerek önemsemediğimiz göz kızarıklıklarının genellikle basit göz reaksiyonlarından kaynaklansa da bazen göz kızarıklığının altında ciddi nedenlerin olabildiğini ifade etti. Göz kızarıklıklarında öncelikle altta yatan nedenin belirlenmesi gerektiğini söyleyen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emel Çolakoğlu, bu belirleme sonrasında ise tedavi aşamasına geçilmesi gerektiğini açıkladı.

Göz kızarıklığının tedavi edilmemesi durumunda enfeksiyonun gözün iç katmanlarına yayılabileceğini dile getiren Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emel Çolakoğlu, bu durumda göz kaybı olabildiği gibi göz içi basıncının yükselmesiyle görme siniri hasarı yaşanabileceğini anlattı. Göz içinde kalan yabancı cismin de enfeksiyona neden olabileceğini açıklayan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emel Çolakoğlu, bunun sonucunda ameliyat gerekebilecek durumların ortaya çıktığını ifade etti.

Göz kızarıklığında kalıcı olabilen sorunların  önüne geçebilmek için erken tanı ve tedavinin büyük önem taşıdığını söyleyen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emel Çolakoğlu, göz kızarıklığının hafife alınmaması gerektiğini belirtti.

Kaynak : sumerhaber.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HASAN - 7 yıl önce
ÇOK DOĞRU
Avatar
SİNAN - 7 yıl önce
ZATEN GÖZ SAĞLIĞIMIZ İÇİN HER 6 AYDA BİR DOKTORA GİTMEK GEREKİYORMUŞ.