Göz Bankası'na Kornea Ödülü!

Kurulduğu günden bu yana 78 tane kornea nakli gerçekleştirildi.

Göz Bankası'na Kornea Ödülü!
23 Haziran 2015 Salı 13:32

Eylül 2013 yılında Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne kurulan Göz Bankası'nda 78 başarılı Göz Nakli gerçekleştirilmesinden dolayı, Göz Bankası'nda Tıbbi Müdür olarak görev yapan Dr. Mehmet Selçuk Taşdemir'e ödül verildi.


Dr. Ersin Arslan Göz Bankası'na Kornea Ödülü

Düzenlenen ödül törenine, Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç Dr. Hayati Deniz, İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Erhan Hafız, Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Cem Basmacı ve Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Göz Bankası Tıbbi Müdürü Dr. Mehmet Sulçuk Taşdemir katıldı.

2013 Kasım ayından beri Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Göz Bankası'nda Tıbbi Müdür olarak görev yapan Dr. Mehmet Selçuk Taşdemir, göz bankasında 3 adet kornea teknisyeni ve 1 adet laboratuvar sorumlusu görev yapıyor. Kurulduğu günden bu yana 78 tane kornea nakli gerçekleştirildi.

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Göz Bankası Tıbbi Müdürü Dr. Mehmet Sulçuk Taşdemir, Kornea nakli ile ilgili bilgi vererek, bazı göz hastalıklarının tedavileri içinde en yararlısı veya bazı durumlarda ise hastanın görebilmesi için tek tedavi biçiminin Kornea nakli olduğunu ifade ederek, "Temin edilen her kornea, bir başka insan için bir umut ve bir ışık olmaktadır. Ülkemizde 2012 yılında bekleme listesinde 5528 hasta var iken 2015 yılında kornea bekleme listesinde 3163 hasta bulunmaktadır. Eylül 2013 tarihinden beri Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesine bağlı Göz Bankası vatandaşlara hizmet vermektedir" dedi.

Kaynak: olaymedya.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.